Priviți! Belgia blochează cu containere punctele de trecere de la frontiera cu Olanda

Priviți! Belgia blochează cu containere punctele de trecere de la frontiera cu Olanda

În oraşul belgian Hoogstraten au apărut containere pe străzile care delimitau Belgia de Olanda, notează Mediafax. Măsura a fost luată pentru a descuraja tranzitul inutil dintr-o ţară în alta, în plină pandemie de coronavirus.

Autorităţile au amplasat containere în locurile prin care oamenii treceau din Belgia în Olanda, fără controale, în încercarea de a descuraja trecerea dintr-o țară în alta fără motiv.

Autorităţile locale au sporit controalele în aceste zone de trecere şi au adus echipaje de poliţie care să patruleze în zonă, după ce au observat că olandezii veneau în Belgia pentru cumpărături, pentru alimentare cu combustibil la preţ mai mic sau pur şi simplu pentru plimbări.

Sunt 30 de locuri blocate în mai multe orăşele de la graniţă în care au fost amplasate astfel de containere. Singurele puncte prin care oamenii se mai pot deplasa dintr-o ţară în alta sunt cele controlate de poliţie, iar motivele trebuie să fie bine întemeiate. Aceştia pot trece graniţa doar dacă locuiesc acolo, dacă lucrează în zonă sau dacă au urgenţe medicale.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”