Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

Forțele armate ale Statelor Unite ale Americii au prezentat în România ultima versiune a celebrului tanc Abrams - M1A2 Abrams.

În cadrul debutului expoziției BSDA 2022 (BLACK SEA DEFENSE & AEROSPACE), U.S. Army au adus în premieră un tanc Abrams în cea mai modernă versiune.

Black Sea Defense & Aerospace 2022 are loc la Romaero Băneasa în perioada 18-20 mai.

Tancul prezentat de americani la București nu are montat celebrul sistem Trophy.

1. M1A2 Abram... (abrams_42531700.jpg)

M1A2 Abrams, prezentat de SUA la BSDA 2022. Foto: Crișan Andreescu, DefenseRomania

Despre Abrams - M1A2 Abrams

Abrams M1A2 SEPV3 (System Enhanced Package) este o versiune modernizată a legendarului tanc american Abrams. Noua versiune dispune de un nivel de protecție îmbunătățit.

Cea mai nouă versiunea a tancului Abrams este recentul M1A2 SEPv3, fiind în prezent produs în serie la uzina de tancuri a Joint Systems Manufacturing Center, cu sediul în oraşul Lima, statul Ohio. În octombrie 2015, M1A2 SP V3 a fost prezentat pentru prima dată la expoziția de apărare AUSA din Washington DC.

Joint Systems Manufacturing Center, sau JSMC, este singura fabrica care produce întreaga serie de tancuri M1 Abrams, iar din anul 2019 a început să producă în serie tancuri M1A2 SEPv3, de asemenea, cunoscute şi ca M1A2C.

Aceasta este cea mai nouă versiune a M1 Abrams și a aduce un mare plus legendarului tanc american, făcându-i pe mulţi să-l considere cea mai avansată maşinărie de luptă, din punct de vedere tehnologic, a Forţelor Terestre Americane.

M1A2C dispune de o mai mare putere de foc, superioritate şi mobilitate, în comparaţie cu alte tancuri, susţin oficialii din armata Statelor Unit. SEPv3 măsoară 9,7 m lungime, 3,7 m lățime și 2,4 m înălțime și este condus de un echipaj format din patru oameni: un șofer, un comandant, un servant și un tunar.

Armamentul principal al M1A2 SEP V3 include tunul M256 de 120 mm, iar armamentul secundar este alcătuit dintr-o mitralieră coaxială M240 de 7,62 mm montată în partea dreaptă a tunului, iar o altă mitralieră de 12,7 mm, parte a unei staţii de arme telecomandate, este instalată pe turelă.

Tancul M1A2 SEPv3 vine echipat cu sistemul de protecție activă Trophy

Sistemul de protecţie activă TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa