Priviți ce se întâmplă la Moscova! Deși Rusia ascunde dezastrul, la fel ca chinezii, spitalele nu mai pot face față. Au închis și bisericile!

Priviți ce se întâmplă la Moscova! Deși Rusia ascunde dezastrul, la fel ca chinezii, spitalele nu mai pot face față. Au închis și bisericile!

Priviți ce se întâmplă la Moscova! Deși Rusia ascunde dezastrul, la fel ca chinezii, spitalele nu mai pot face față. Au închis și bisericile!

Spitalele din Moscova, principalul focar al epidemiei din Rusia, sunt copleșite de un ”aflux uriaș de pacienți”, relatează Reuters și  Guardian , autoritățile raportând un număr în creștere de infecții. 

“Situația atât în Moscova, cât și în St Petersburg, dar mai ales în capitală, este destul de tensionată din cauza faptului că numărul de bolnavi este în creștere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, într-un interviu pentru televiziunea de stat.

“Este un aflux uriaș de pacienți. Spitalele din Moscova lucrează la capacitate maximă, eroic, în ritm de urgențe”, a mai spus el.

Centrul național care gestionează criza coronavirusului a precizat că spitalele au luat toate măsurile posibile pentru a se asigura că internările se fac rapid, astfel încât ambulanțele să nu fie nevoite să aștepte cu orele în momentul în care vin cu pacienții.

Duminică, autoritățile au raportat 2.186 cazuri noi, față de 1.667 câte erau înregistrate în ziua precedentă, scrie Reuters. Până acum, Rusia a raportat 13.584 cazuri de infecții și 106 decese.

Cifrele sunt contestate de o mulţime de observatori şi analişti, care susţin că programul de testare nu este suficient de cuprinzător.

Biserica Ortodoxă Rusă a ordonat bisericilor din Moscova şi din regiunea înconjurătoare să îşi închidă uşile în timpul Săptămânii Mari.

De asemenea, autorităţile din Moscova au început o campanie împotriva celor care se aventurează afară fără motiv.

Capitala Rusiei, cu peste 12,5 milioane de oameni, a emis sâmbătă 1.358 de amenzi pentru încălcarea regulilor, a declarat centrul de criză.

Moscova se pregăteşte să introducă permise digitale săptămâna viitoare pentru a controla circulaţia în jurul oraşului pentru a ajuta la aplicarea carantinei.

Potrivit estimărilor, Rusia nu va învinge coronavirusul la timp pentru a ridica restricţiile până pe 9 mai, când în mod normal capitala găzduieşte o paradă militară anuală pentru sărbătorirea victoriei în Al Doilea Război Mondial, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova la televiziunea de stat.

„Dacă am fi disciplinaţi, capabili să ascultăm şi să urmăm recomandările astăzi, atunci vom ieşi cu succes din această situaţie şi vom strânge mâna celorlalţi până la vară”, a spus Golikova într-un interviu publicat duminică.

 

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”