Priviți cum se înarmează Polonia!

Priviți cum se înarmează Polonia!

Potrivit informațiilor publicate pe contul de Twitter al ministrului polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, la 2 iulie 2022, primul lot de 140 de vehicule blindate Cougar de fabricație americană a sosit în Polonia. Aceste vehicule vor fi livrate cât mai repede posibil armatei poloneze.

Programul de achiziționare a MRAP-urilor GDLS Cougar a fost anunțat de ministrului polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, pe 10 noiembrie 2021. Acordul, care include achiziţionarea a 300 de vehicule Cougar MRAP, dar şi un pachet logistic și de instruire, a fost încheiat la 8 decembrie 2021, pentru o sumă de 27,5 milioane de dolari.

Cougar este o familie de vehicule blindate care au fost proiectate pentru forțele armate americane sub umbrela MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) pentru a răspunde cerințelor identificate în timpul Operațiunii Iraqi Freedom (OIF) și Operațiunii Enduring Freedom (OEF), cu accent pe îmbunătățirea continuă a protecției forțelor și a capacității de supraviețuire a vehiculelor prin inserția de tehnologie.

Cougar este disponibil în configurații 4x4 și 6x6. Vehiculele Cougar au fost produse de compania americană Force Protection până când General Dynamics a achiziționat-o în decembrie 2011.

Toate cele 300 de MRAP-uri sunt de așteptat să fie livrate până la sfârșitul anului 2022, conform anunțurilor anterioare ale oficialilor polonezi. Trebuie precizat că toate cele 300 de vehicule Cougar sunt second-hand şi provin din depozitele armatei americane.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...