Priviți, Rusia a prezentat aliaților o dronă Bayraktar TB2 falsă, mințind că a fost „capturată” de la ucraineni

Priviți, Rusia a prezentat aliaților o dronă Bayraktar TB2 falsă, mințind că a fost „capturată” de la ucraineni

Rusia a prezentat o dronă Bayraktar TB2 falsă la forumul său militar „Armata 2022” la care și-a invitat aliații, afirmând că aceasta a fost capturată de la ucraineni.

Drona Bayraktar TB2 prezentata de rusiFoto: Twitter

Imaginile au fost sesizate de analistul militar Oryx, acesta notând greșelile făcute în realizarea falsului: drona a fost vopsită în culoarea greșită, seria și marcajele sunt plasate greșit și „Bayraktar”-ul rusesc are muniții false. Presa rusă a scris că drona a fost capturată de separatiștii din așa-zisa Republică Populară Lugansk.

Forumul „Armata” este cel mai mare eveniment cu tematică militară organizat anual în Rusia, la ediția de anul acesta participând, ca și în anii anteriori, toată conducerea militară și politică a țării, de la președintele Vladimir Putin și Dmitri Medvedev, la ministrul Apărării Serghei Șoigu și șefii serviciilor de informații rusești.

Pe lângă oficialii ruși de regulă sunt prezenți invitați din statele aliate ale Moscovei și cei din țări în care Rusia exportă sau dorește să vândă armament. La ediția de anul acesta ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu le-a mulțumit personal „liderilor militari proeminenți” din Burundi, Uganda, Sudan și alte state africane „prietenoase” față de Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”