Priviți, zeci de imbecili, primari și viceprimari din toată țara, s-au întâlnit cu ambasadorul Kuzmin pentru ”cooperare bilaterală” cu Rusia!

Priviți, zeci de imbecili, primari și viceprimari din toată țara, s-au întâlnit cu ambasadorul Kuzmin pentru ”cooperare bilaterală” cu Rusia!

Câteva zeci de primari și viceprimari din întreaga țară s-au întâlnit, vineri, cu ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, în contextul tensionat de la granița Ucrainei, acolo unde Federația Rusă a desfășurat trupe cu aproximativ 100.000 de soldați, stârnind îngrijorarea NATO și a țărilor occidentale.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul rus le-a cerut participanților să ”trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei”, conform unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei:

  • ”Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale, și să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe pozițiile unui calcul pragmatic clar”, a transmis ambasada.

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori români și ruși pentru a discuta despre „oportunități de cooperare bilaterală”, întâlnirea fiind organizată la Ambasada Rusiei la București cu sprijinul «Romanian Investment Zoom Program».

Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, este unul dintre participanții la eveniment și a declarat pentru G4Media.ro că a primit invitația în urmă cu 10 zile când ”situația nu era atât de tensionată” și că la întâlnire s-au discutat despre colaborări economice, deși la începutul evenimentului ambasadorul a spus în alocuțiunea sa că situația ”nu e atât de tensionată pe cât e prezentată”.

  • ”În speech-ul domnului ambasador a făcut referire ceva de genul că nu este o situație atât de tensionată pe cât este prezentată, dar a trecut repede peste asta, am trecut la lucruri economice. Eu am confirmat că merg acum 7-8 zile, sunt un om de onoare și au zis foarte clar că e o întâlnire de teme economice. Dacă erau alte discuții categoric n-aș fi mers. Acum 10 zile când am primit această invitație situația nu era așa tensionată. Nu cred că ăsta e scopul, dar ce să spun, nu că n-ar fi posibil. Acolo am discutat de o eventuală colaborare economică, nu e nici rostul și nici nu s-a făcut referire la acest punct de vedere (la un eventual război, n.red.). Dacă ar fi spus că e altă întâlnire categoric n-aș fi participat”, a declarat Gabriel Pleșa.

Edilul din Alba Iulia a mai spus că la întâlnire au participat un grup de 30-40 de primari și viceprimari din toată țara, atât din mediul rural, cât și din mediul urban. Gabriel Pleșa a declarat pentru G4Media că ”a avut mai multe întâlniri în București” și, cu această ocazie, a stabilit să meargă și la evenimentul Ambasadei Rusiei.

  • ”Am primit o invitație acum cred că 10 zile. Eu am crezut inițial că este direct din partea ambasadei, abia apoi am văzut că am fost invitat de o doamnă Adriana, de la Romanian Investment Zoom Program, n.red.). Am fost vreo 30-40 de primari, viceprimari și din mediul rural, și din mediul urban. Am mers pentru că am avut mai multe întâlniri în București și am zis că merg și la acest eveniment economic. Altfel trimiteam pe cineva (…) Fiecare a făcut o prezentare a localității și a posibilităților din zonă. Am făcut-o și eu apropos de o o nouă zonă economică pe care o creăm acolo. Cam astea au fost discuțiile, nu altele”, a conchis Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Context

Cu o zi înainte de evenimentul Ambasadei Rusiei, preşedintele Klaus Iohannis a participat la consultările cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, şi cu ceilalţi lideri ai statelor aliate care fac parte din Formatul Bucureşti (B9), context în care a subliniat necesitatea ca NATO să fie pe deplin echipată pentru a răspunde provocărilor Rusiei.

Subiectul principal al consultărilor, desfăşurate telefonic, a vizat situaţia îngrijorătoare de securitate în Flancul Estic al NATO şi în regiunea Mării Negre, context în care preşedintele Joseph Biden a prezentat rezultatele discuţiei pe care a avut-o recent cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, precum şi evaluarea sa.

Discuţiile au prilejuit un schimb de opinii cu privire la impactul acţiunilor Rusiei asupra securităţii aliaţilor şi partenerilor din regiune şi coordonarea între statele aliate, arată Preşedinţia, într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis a reiterat necesitatea consolidării prezenţei avansate a NATO pe Flancul Estic, inclusiv şi mai ales la Marea Neagră, care este de importanţă strategică pentru securitatea euroatlantică în ansamblul său.

„Este nevoie să ne asigurăm că NATO este pe deplin echipată pentru a răspunde provocărilor Rusiei”, a arătat preşedintele, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis a exprimat şi susţinerea pentru creşterea prezenţei militare a NATO şi, respectiv, a Statelor Unite ale Americii în România şi în zona Mării Negre, ca expresie a solidarităţii aliate şi a Parteneriatului Strategic solid între România şi SUA.

sursa foto: Facebook/ Ambasada Rusiei


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina