Prizonier britanic torturat de ruși în Ucraina cu muzica formației ABBA. Melodia pe care a ascultat-o forțat 24 de ore pe zi

Prizonier britanic torturat de ruși în Ucraina cu muzica formației ABBA. Melodia pe care a ascultat-o forțat 24 de ore pe zi

Shaun Pinner (48 de ani), unul dintre prizonerii britanici eliberați din captivitatea rusă pe 22 septembrie, a povestit calvarul la care a fost supus în închisoare, scrie Ziare.com .

Pinner a relatat la întoarcerea în Marea Britanie că a fost electrocutat, înjunghiat, supus unei execuții simulate și forțat să asculte ABBA în timpul petrecut în captivitate.

Fostul soldat al armatei britanice spune că a fost nevoit să îndure melodia "Mamma Mia" din nou și din nou în timpul sesiunilor de tortură muzicală, care au durat 24 de ore pe zi.

„Am crezut că o să mor. A fost iadul pe Pământ. Ultimele șase luni au însemnat cele mai nenorocite zile din viața mea. Nu vreau să mai ascult niciodată un cântec de la ABBA sau să văd o pâine. Sunt atât de norocos să fiu acasă”, a declarat Pinner pentru publicația britanică The Sun.

După invazia Rusiei din februarie, Shaun – căsătorit cu ucraineana Larisa – a călătorit în regiunea Donbas pentru a lupta împotriva separatiștilor pro-Moscova. După ce a servit anterior în Regimentul Regal al Angliei, s-a înrolat în armata ucraineană ca soldat contractual.

Shaun a fost capturat în aprilie în timpul asediului uzinei Azovstal din Mariupol: „Știam că este rău, așa că mi-am sunat soția și i-am transmis mesajul meu de adio. Dar ea nici nu a plâns. A țipat la mine că sunt un războinic și că voi supraviețui. Acelea au fost ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la ea și care mi-au dat puterea să continui”, povestește soldatul britanic care a fost înjunghiat fără motiv de un rus în momentul în care s-a predat la Mariupol.

„S-a transformat într-un carnagiu, când rușii ne-au ambuscat cu bombe de mortar și artilerie. Erau atât de multe cadavre, încât părea ceva dintr-o apocalipsă zombie. Am fost înconjurat de separatiști ruși. M-au dezbrăcat și mi-au pus un cuțit în coapsă fără motiv. M-au bătut cu sălbăticie timp de 20 de minute, fără oprire, până când n-am mai văzut lumina zilei”, a adăugat soldatul.

Shaun Pinner spune că sesiunile de electrocutare în captivitate durau minim 40 de secunde și că părea că soldații ruși o fac doar pentru amuzament. Într-un alt moment, unul dintre soldați i-a pus pistolul la cap și a apăsat trăgaciul, dar arma nu era încărcată.

Shaun a fost mutat apoi într-o închisoare numită „Partea întunecată” din Donețk, deținută de Rusia.

Trupa de heavy metal Slipknot și ABBA cântau 24 de ore pe zi în buclă și era bătut dacă dormea în afara orelor specificate de gardieni.

Shaun a spus: „Nu vreau să mai aud niciodată un alt cântec Abba. I-am urât oricum, așa că a fost chiar o tortură. Unul dintre gardieni a spus că mă va ucide și că va trimite filmul mamei mele. Mi-au furat verigheta. A fost cea mai neagră zi a mea acolo”.

Ulterior a fost mutat într-o altă închisoare, unde reprizele muzicale forțate au continuat. „De data asta a fost vorba despre melodia "Believe" cântată de Cher”.

Săptămâna trecută, Shaun a fost convins că va fi executat după ce i s-a spus să-și împacheteze lucrurile.

În schimb, a făcut parte dintr-un schimb de prizonieri intermediat de Roman Abramovici. „Omul ăsta mi-a salvat cu adevărat viața”, a încheiat britanicul, cu referire la fostul patron al echipei Chelsea Londra.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro