Prizonierele iubirii. Femeile care s-au căsătorit cu deținuți împărtășesc secretele relațiilor lor la distanță

Prizonierele iubirii. Femeile care s-au căsătorit cu deținuți împărtășesc secretele relațiilor lor la distanță

Două femei care s-au îndrăgostit de deținuți, apoi s-au căsătorit cu ei în cadrul unor ceremonii organizate în închisoare, au povestit în detaliu încercările și necazurile de a avea un soț în spatele gratiilor, relatează Daily Mail.

Foto Shutterstock

Însă două soții care au vorbit cu publicația britanică susțin că sunt fericite să fie căsătorite cu infractori, una dintre ele, Rebecca, bucurându-se de vizite conjugale cu soțul ei criminal.

O altă, Cara Lee, s-a căsătorit în urmă cu un an cu soțul ei, aflându-se însă în încăperi diferite. De asemenea, aceasta nu l-a atins niciodată.

Rebecca a vrut să-și dezvăluie doar prenumele și a refuzat să împărtășească numele soțului ei. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viață fără drept de eliberare condiționată la vârsta de 19 ani fiindcă a ucis o persoană în timpul unui jaf armat. Până în acest moment, bărbatul a ispășit 35 de ani de închisoare.

Rebecca.

Rebecca a început să vorbească cu soțul ei ucigaș în anul 2012. Foto via Daily Mail

Rebecca susține că atât ea, cât și alte soții, încearcă să evite să-și facă soții pușcăriași să „plângă” din dragoste, fiindcă i-ar face vulnerabili. Femeia a început să vorbească cu soțul ei ucigaș în anul 2012 , după ce nepotul ei, un tânăr condamnat pe viață, le-a făcut cunoștință. Cei doi s-au îndrăgostit rapid și s-au căsătorit doi ani mai târziu, în anul 2014.

Aceștia au reușit în sfârșit să își consume căsătoria în 2017 , după ce California a permis vizitele conjugale, cunoscute și sub numele de vizite de familie, pentru deținuții condamnați pentru infracțiuni mai grave.

„Apartament” privat

De patru ori pe an, deținuții pot solicita până la 48 de ore împreună cu soțul/soția lor, într-un „apartament" privat în incinta închisorii, care este adesea o rulotă.

Ultima lor vizită a avut loc în luna martie , când au reușit să petreacă timp de calitate împreună.

Însă cererea pentru aceste întâlniri este atât de mare încât mulți dintre deținuți au parte doar de una sau două pe an, din cauza personalului necesar pentru a le supraveghea.

Ea a povestit faptul că rareori poate dormi în noaptea dinaintea unei vizite conjugale și verifică în mod repetat actele de care are nevoie - inclusiv cartea de identitate și certificatul de căsătorie.

Aceasta susține că celor doi le place să stea și să vorbească „despre lucruri despre care nu am reușit să vorbim la telefon”. Aceștia reușesc să vorbească doar de trei ori pe săptămână.

Rebecca susține că este „inuman” să îi faci pe bărbați ca soțul ei să-și petreacă restul vieții în spatele gratiilor pentru infracțiuni comise în adolescență.

„Este sprijinul meu emoțional”

Cara Lee, o altă soție de deținut, a povestit cum l-a întâlnit pe soțul ei, Steven Aguilar, în vârstă de 41 de ani, în anul 2020 și s-au căsătorit doi ani mai târziu, în luna septembrie a anului 2022.

Cara Lee

Cara Lee s-a cunoscut cu soțul ei în anul 2020. Foto via Daily Mail

Aguilar a petrecut ultimii 14 ani în spatele gratiilor la închisoarea de stat Folsom din Sacramento pentru tentativă de omor. Însă, spre deosebire de soțul Rebeccăi, el va fi eliberat condiționat în anul 2031.

Martorii lor au fost preotul și o altă soție din închisoare care își vizita soțul.

A fost emoționant, dar mi-aș fi dorit să fi fost un pic mai bine. Măcar să putem face poze, ca și ceilalți și toate celelalte, dar nu am putut din cauza faptului că nu am avut voie să ne atingem”, a declarat femeia.

A fost cât se poate de frumos. Am fost bucuroasă că m-am căsătorit cu el. Restul se va petrece de la sine”, a mai adăugat ea.

Aguilar s-a comportat bine în spatele gratiilor, iar de la deținut de nivel patru, care își petrece cea mai mare parte a zilelor închis, a ajuns să fie deținut de nivel doi/trei, căruia i se acordă mult mai multă libertate.

Cei doi nu s-au mai văzut din ziua nunții lor, care a avut loc în urmă cu șapte luni.

Încă nu am reușit să ne sărutăm sau să ne îmbrățișăm”, a afirmat femeia.

Steven a depus cererea (n. red pentru o vizită conjugală) și trebuie doar să așteptăm, dar va fi mai special pentru noi când se va întâmpla”, a adăugat ea.

Între timp, convorbirile telefonice îi țin aproape. Aceasta susține că „el este sprijinul meu emoțional. Un umăr pe care să plâng atunci când am o zi proastă”.

Lee are un grup privat pe Facebook numit Prison Wives Love Letters (Scrisori de dragoste pentru soții din închisoare), care are peste 2.000 de membri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”