Proasta României amenință că, dacă Iohannis nu îi numește în funcțiile de miniștri pe Vasilescu și Drăghici, Guvernul va sesiza CCR. „Mai așteptăm câteva zile“

Proasta României amenință că, dacă Iohannis nu îi numește în funcțiile de miniștri pe Vasilescu și Drăghici, Guvernul va sesiza CCR. „Mai așteptăm câteva zile“

Proasta României amenință că, dacă Iohannis nu îi numește în funcțiile de miniștri pe Vasilescu și Drăghici, Guvernul va sesiza CCR. „Mai așteptăm câteva zile“.

Proasta României a amenințat, marți seară, într-o intervenție telefonică la RTV, de la Bruxelles, că, dacă președintele Klaus Iohannis nu îi numește în funcțiile de miniștri pe Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici, Guvernul va sesiza Curtea Constituțională (CCR). Dăncilă l-a acuzat pe președinte că nu este interesat de modul în care este preluată președinția Consiliului UE de către România. Totuși, întrebată dacă a încercat să discute cu președintele, Viorica Dăncilă a spus că ea „răspunde la orice telefon“.

 Membrii Guvernului, în frunte cu Proasta, se află la Bruxelles pentru întâlniri cu Comisia Europeană, în perspectiva preluării președinției Consiliului UE de către România de la 1 ianuarie 2019.

„Dacă președintele Klaus Iohannis nu va nominaliza noii miniștri, e o situație neplacută nu pentru Guvernul României, ci pentru România, pentru că se iau dosarele în lucru, se participă la întâlniri și va trebui să facem trecerea de la un ministru la altul”, a afirmat premierul.

Viorica Dăncilă a spus că Guvernul mai așteaptă „câteva zile” să vadă dacă președintele ia o decizie, „iar dacă nu se întâmplă nimic, vom merge la CCR, pentru a găsi acolo un rezultat“.

Anunțul ei vine în ziua în care Liviu Dragnea anunțase „ultimatumul“ pentru Klaus Iohannis ca să accepte numirea Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici în Guvern, declarația Vioricăi Dăncilă arată că la nivelul conducerii PSD nu mai este grabă pe acest subiect.

„Cred că e un caz unic în istoria UE, noi avem o situație atât de dificilă, în care președintele efectiv nu e interesat de modul în care preluăm președinția Consiliului UE“, a mai declarat Proasta.

Întrebată dacă a încercat să aibă o discuție cu președintele Iohannis, Viorica Dăncilă a replicat: „Pentru a avea dialog trebuie să existe deschidere din ambele părți, eu am toată deschiderea, dar nu am primit nici măcar o justificare pentru ce a fost respinsă prima nominalizare”.

Ea a mai spus că în niciun caz PSD nu va face alte nominalizări.

Despre o discuție la telefon cu președintele, premierul a spus: „Eu răspund la orice telefon“.

Viorica Dăncilă a ținut să sublinieze că Guvernul are resurse pentru plata pensiilor și a salariilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

3 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...