Problema podurilor atacate de ucraineni în Herson şi cum încearcă armata rusă să rezolve o „vulnerabilitate cheie”

Problema podurilor atacate de ucraineni în Herson şi cum încearcă armata rusă să rezolve o „vulnerabilitate cheie”

Conform buletinului asupra evoluţiei războiului declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina:

Cele două poduri rutiere care oferă acces la teritoriul ocupat de Rusia pe malul vestic al râului Nipru în regiunea Herson sunt acum, probabil, scoase din uz în scopul unei reaprovizionări militare substanţiale.

La 10 august 2022, loviturile de precizie ucrainene au făcut probabil ca traversarea rutieră a râului Nipru la Nova Kakhovka să devină inutilizabilă pentru vehiculele militare grele.

În ultimele zile, Rusia a reuşit să facă reparaţii superficiale la podul rutier Antonovski, care a fost avariat şi care probabil rămâne subminat structural.

În urmă cu o săptămână, principalul pod feroviar din apropiere de Herson a fost, totodată, avariat şi mai mult.

De la sfârşitul lunii iulie 2022, Rusia utilizează un feribot pe pontoane în proximitatea podului feroviar ca principală rută de reaprovizionare militară.

Cu toate că Rusia va reuşi să facă reparaţii semnificative la poduri, acestea vor rămâne o vulnerabilitate cheie.

Reaprovizionarea terestră pentru cele câteva mii de militari ruşi de pe malul vestic depinde aproape sigur de doar două puncte de trecere cu feribotul de pontoane.

Având în vedere că lanţul de aprovizionare este limitat, dimensiunea stocurilor pe care Rusia a reuşit să le stabilească pe malul vestic va fi probabil un factor cheie în ceea ce priveşte rezistenţa acestei forţe militare.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean