Procedura de destituire a preşedintelui Trump: Democraţii vor soma Casa Albă să le furnizeze documente legate de Ucraina

Democraţii din Congresul american responsabili cu ancheta în vederea unei proceduri de destituire a preşedintelui Donald Trump au anunţat că vor trimite o somaţie pentru a obliga Casa Albă să le pună la dispoziţie documente legate de contactele administraţiei cu Ucraina, informează AFP şi Reuters.

Ei precizează că vor emite în mod oficial vineri o somaţie pentru livrarea acestor documente, în situaţia în care Casa Albă nu se va conforma voluntar.

'Dispreţul flagrant al Casei Albe în faţa numeroaselor noastre cereri de a furniza în mod voluntar documente (...) nu ne lasă o altă alegere decât să emitem această somaţie', au explicat, într-un comunicat, şefii democraţi ai comisiilor pentru afaceri externe, servicii de informaţii şi supervizarea executivului.

Democraţii au lansat pe 24 septembrie o anchetă în vederea destituirii preşedintelui Trump, pe care îl cauză că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică purtată la sfârşitul lunii iulie, anchetarea fostului preşedinte Joe Biden, unul din favoriţii la învestitura democrată pentru alegerile din 2020, la care miliardarul republican va încerca să obţină un nou mandat.

Donald Trump neagă că ar fi exercitat vreo presiune asupra lui Zelenski şi marţi a denunţat o 'lovitură de stat' din partea democraţilor.

'Comisiile desfăşoară această anchetă cu celeritate şi în mod coordonat', mai precizează şefii celor trei comisii, în comunicatul de miercuri.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing