Procedura de destituire a preşedintelui Trump: Democraţii vor soma Casa Albă să le furnizeze documente legate de Ucraina

Procedura de destituire a preşedintelui Trump: Democraţii vor soma Casa Albă să le furnizeze documente legate de Ucraina

Democraţii din Congresul american responsabili cu ancheta în vederea unei proceduri de destituire a preşedintelui Donald Trump au anunţat că vor trimite o somaţie pentru a obliga Casa Albă să le pună la dispoziţie documente legate de contactele administraţiei cu Ucraina, informează AFP şi Reuters.

Ei precizează că vor emite în mod oficial vineri o somaţie pentru livrarea acestor documente, în situaţia în care Casa Albă nu se va conforma voluntar.

'Dispreţul flagrant al Casei Albe în faţa numeroaselor noastre cereri de a furniza în mod voluntar documente (...) nu ne lasă o altă alegere decât să emitem această somaţie', au explicat, într-un comunicat, şefii democraţi ai comisiilor pentru afaceri externe, servicii de informaţii şi supervizarea executivului.

Democraţii au lansat pe 24 septembrie o anchetă în vederea destituirii preşedintelui Trump, pe care îl cauză că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică purtată la sfârşitul lunii iulie, anchetarea fostului preşedinte Joe Biden, unul din favoriţii la învestitura democrată pentru alegerile din 2020, la care miliardarul republican va încerca să obţină un nou mandat.

Donald Trump neagă că ar fi exercitat vreo presiune asupra lui Zelenski şi marţi a denunţat o 'lovitură de stat' din partea democraţilor.

'Comisiile desfăşoară această anchetă cu celeritate şi în mod coordonat', mai precizează şefii celor trei comisii, în comunicatul de miercuri.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?