Proces-verbal: Sume de bani găsite de comisia din 2008 în arhiva SIPA

Proces-verbal: Sume de bani găsite de comisia din 2008 în arhiva SIPA

Comisia din 2008 a găsit în arhiva SIPA o casetă de valori în care se aflau diverse sume de bani, acestea fiind în valoare totală de aproape 128.000 de lei, se arată în procesul-verbal încheiat de comisie și publicat, vineri, de Ministerul Justiției.

Potrivit documentului, în data de 10 aprilie 2008, comisia constituită în baza Ordinului Ministrului Justiției nr. 2418/C/2007, formată din judecătorul Marius Iosif, director general al ANP, lulia Scântei, consilier al ministrului Justiției și secretar general adjunct, și Horia Georgescu, consilier al ministrului Justiției, în prezența procurorului Șerban Alexandru, fost director general al ANP, a procedat la verificarea conținutului unui fișet metalic aflat anterior în biroul directorului general al ANP, iar apoi pe culoarul Direcției de Prevenire și Combatere a Criminalității în mediul penitenciar.

Comisia a găsit o casetă de valori încuiată și asigurată cu un cod de acces numeric, iar la deschiderea ei au fost găsite mai multe plicuri cu bani în valoare totală de 127.876 lei.

Totodată, a fost găsit un plic în care se afla un proces-verbal din 19 ianuarie 2007 prin care reprezentantul Ministerului Justiției, Ungur Florian, i-a predat procurorului Alexandru Șerban, director general al ANP, suma de 127.875,58 RON, reprezentând fond disponibil de cheltuieli operative ale fostei DGPA, fond existent de la data desființării acestei structuri, se mai arată în documentul citat.

"După verificarea conținutului casetei de valori, Comisia a procedat la următoarele: 1. Plicurile cu bani au fost închise, ștampilate cu ștampila Directorului general al ANP, asigurate cu bandă adezivă și au fost introduse, împreună cu plicul prevăzut la punctul II din prezentul proces verbal, într-un singur plic A4, închis, ștampilat cu ștampila Directorului general al ANP și asigurat cu bandă adezivă. Acest plic a fost depozitat în casetă de valori existentă în fișetul metalic, iar fișetul metalic a fost depus în spațiul de depozitare a arhivei fostei DGPA-SIPA, în holul comun camerelor de depozitare. Caseta de valori a fost asigurată cu codul de acces 3824A, iar fișetul metalic a fost încuiat și sigilat cu sigiliul nr. 49 al Ministerului Justiției", se mai precizează în procesul-verbal.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Antonia Niță)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”