Procesul de votare s-a încheiat la 11 unități penitenciare, unde au votat 881 de persoane private de libertate

Procesul de votare s-a încheiat la 11 unități penitenciare, unde au votat 881 de persoane private de libertate

Procesul de votare s-a încheiat în 11 unități penitenciare, continuă în altele 34, iar până în prezent nu s-au înregistrat incidente, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Cîrlan.

* LIVE UPDATE Alegeri parlamentare 2016

Ea a anunțat că în cele 11 unități penitenciare unde votarea s-a finalizat — Penitenciarele Bacău, Baia Mare, Brăila, București-Jilava, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Slobozia, Târgu Jiu, Spitalul Penitenciar Constanța-Poarta Albă, Centrul Educativ Târgu Ocna și Centrul de detenție Brăila Tichilești — au votat 881 de persoane private de libertate.

Purtătorul de cuvânt al ANP a amintit că datele de vineri după-amiază arătau că în total sunt 27.486 de deținuți, 10.189 au drept la vot la alegerile parlamentare de duminică și 7.432 și-au exprimat intenția de a vota. Cîrlan a precizat că deținuții au mai putut solicita urna specială în vederea exercitării dreptului la vot până sâmbătă.

Reprezentanta ANP a adăugat că, în conformitate cu prevederile legale, persoanele private de libertate pot să-și exercite dreptul de vot dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au vârsta de peste 18 ani, împlinită inclusiv în ziua alegerilor; posedă act de identitate valabil; sunt arestate în baza unui mandat de arestare preventivă, sunt condamnate definitiv sau se află în executarea unei măsurii educative privative de libertate, dar nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale; au domiciliul sau reședința pe raza județului în care se află unitatea de detenție; au cetățenia română; solicită în scris președintelui biroului electoral, prin intermediul administrației locului de deținere, urna specială în vederea exercitării dreptului la vot.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”