Procesul fostului primar al Bacăului, Romeo Stavarache, învinuit de luare de mită, strămutat la Târgu Mureș

Recursul în procesul în care fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, fusese condamnat, în primă instanță, la șase ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea unor acte de corupție, ce urma a intra pe rolul Curții de Apel Bacău, se va judeca de către o instanță a Curții de Apel Târgu Mureș.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea fostului edil băcăuan privind stramutarea dosarului, în care acesta este acuzat de luare de mită, la Curtea de Apel Târgu-Mureș.

Tribunalul Bacău dăduse sentința penală în cursul verii, împreună cu Stavarache mai fiind condamnați în același dosar, la câte trei ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, oamenii de afaceri Liviu Goian, administratorul unei televiziunii băcăuane, și Liviu Cenușă, patronul unui ziar din localitate, dar și Constantin Apostol, fost director la Agenția de Dezvoltare Regionala Nord-Est.

În același caz instanța dispusese încetarea procesului penal față de omul de afaceri Costel Cășuneanu, învinuit de procurori pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

Fostul primar Stavarache, care a solicitat strămutarea dosarului încă de la judecata pe fond, dar Curtea de Apel îi respinsese cererea. El este învinuit, potrivit rechizitoriului procurorilor, că, în perioada 2008 — 2011, direct sau prin intermediul celorlalți inculpați, ar fi pretins și primit, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani, în valoare totală de 2,3 milioane de lei.

Tot la ICCJ, Stavarache a obținut, la începutul anului, strămutarea dosarului 'Apartamentul', în care a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare, tot pentru acte de corupție. În prezent procesul este judecat de o instanță de la Curtea de Apel Alba Iulia.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake