Procesul în care Taylor Swift îl acuză pe un DJ de agresiune sexuală a început luni, într-un tribunal din Colorado

Procesul în care Taylor Swift îl acuză pe un DJ de agresiune sexuală a început luni, într-un tribunal din Colorado

Starul pop american Taylor Swift, care a dat în judecată un DJ pe care îl acuză că i-a pus mâna pe fund în timpul unei ședințe foto, participă în această săptămână la procesul său din Denver, Colorado, relatează marți AFP.

Procesul a început luni cu selecția celor opt jurați, în prezența cântăreței, a declarat un angajat al tribunalului pentru AFP. Potrivit media locale, Taylor Swift s-a aflat în sala de audieri alături de echipa sa de avocați, purtând o cămașă deschisă la culoare și o jachetă.

Procesul urmează să dureze nouă zile, iar declarațiile avocaților sunt așteptate marți.

Anturajul cântăreței l-a acuzat pe DJ-ul David Mueller că i-a băgat mâna sub rochie și i-a pus mâna pe fese în timpul unei scurte ședințe foto de la 2 iunie 2013, înainte de un concert. Bărbatul, care neagă aceste acuzații, a fost concediat două zile mai târziu de postul de radio al cărui angajat era la Denver.

El a dat-o în judecată pe cântăreață în septembrie 2015, afirmând că aceasta ar fi trebuit să sune la poliție și nu pe șefii săi și că din cauza ei și-a pierdut slujba și surse de venituri asociate cu aceasta.

Potrivit plângerii sale, managerii artistei i-au sunat pe șefii postului de radio pentru a cere ca el să fie concediat a doua zi după întâlnire.

El a spus că are cunoștință despre un incident, dar îl acuză pe unul dintre prietenii săi — pe care l-a invitat s-o întâlnească pe cântăreață — că a făcut acest gest deplasat și că s-a lăudat cu el.

Superstarul a contraatacat, dându-l în judecată pe Mueller în octombrie 2015 pentru agresiune sexuală. Plângerea sa subliniază că ea "a fost forțată să înceapă un concert de o oră în fața a 13.000 de fani deși era încă în stare de șoc după ce fusese atinsă într-un mod atât de nepotrivit".

Unul dintre elementele-cheie care va fi examinat de juriu este o fotografie publicată de site-ul de informații privind celebritățile TMZ, care nu a fost difuzată până acum: în aceasta cântăreața se vede între Mueller și prietena lui, iar mâna DJ este la nivelul posteriorului cântăreței, dar nu se vede dacă mâna bărbatului o atinge sau nu.

La selecția juriului de luni, potențialii jurați au fost întrebați dacă au văzut celebra fotografie sau li s-a cerut să-și spună părerea despre David Mueller și Taylor Swift, între alte întrebări.

Cântăreața hiturilor "Shake it off" sau "Bad Blood" nu cere decât daune de un dolar și afirmă că un verdict în favoarea sa ar servi de exemplu altor femei care s-ar putea teme să-și dea agresorii în judecată pentru agresiuni similare.

Laureata a zece premii Grammy susține că a participat la mii de evenimente similare în care a pozat cu personalități, dar nu a fost atinsă decât o singură dată de o manieră indecentă, de DJ-ul David Mueller.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa