Procesul pentru destituirea lui Donald Trump va începe probabil la 21 ianuarie (liderul republicanilor din Senat)

Procesul pentru destituirea lui Donald Trump va începe probabil la 21 ianuarie (liderul republicanilor din Senat)

Procesul pentru destituirea preşedintelui Donald Trump va începe probabil la 21 ianuarie, a declarat marţi liderul majorităţii republicane din Senatul american, Mitch McConnell, informează AFP şi Reuters.

"Etape preliminare", precum depunerea jurământului senatorilor în faţa şefului Curţii Supreme însărcinată să supervizeze dezbaterile, ar putea avea loc de la sfârşitul acestei săptămâni, a precizat el în timpul unei conferinţe de presă.

Camera Reprezentanţilor va vota miercuri trimiterea către Senat a articolelor de impeachment pentru începerea procesului politic împotriva preşedintelui Donald Trump.

Procesul politic împotriva lui Trump se desfăşoară în Senat, unde, spre deosebire de Camera Reprezentanţilor, republicanii acestuia au majoritate.

Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor a SUA a reţinut luna trecută două capete de acuzare împotriva preşedintelui Trump în cadrul procedurii de impeachment (punere sub acuzare şi destituire), respectiv abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului în scandalul legat de presiunile pe care liderul de la Casa Albă le-ar fi exercitat asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria