Procuratura cere arestarea fostei președinte a Coreei de Sud

Procuratura cere arestarea fostei președinte a Coreei de Sud

Procurorii sud-coreeni au cerut luni unei instanțe din Seul arestarea fostei președinte Park Geun-hye, informează Yonhap.

Park este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, constrângeri și scurgeri de informații guvernamentale, într-un caz în care este implicată și vechea sa prietenă Choi Soon-sil.

Procuratura arată în cererea de arestare că "până acum s-au strâns multe dovezi, dar din cauză că suspecta neagă majoritatea acuzațiilor de infracțiuni, există posibilitatea ca ea să distrugă probe".

De asemenea, susțin acuzatorii, "ar fi inechitabil să nu cerem un mandat, având în vedere că complicea Choi Soon-sil, precum și oficialii guvernamentali care i-au urmat indicațiile și care au acordat foloase necuvenite au fost cu toții reținuți".

Fosta șefă a statului a fost audiată de procurori săptămâna trecută, după ce Curtea Constituțională a Coreei de Sud a susținut decizia Adunării Naționale de a o demite.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /