Procuratura italiană investighează dacă partidul Liga a primit bani ruseşti; Salvini: ''Suntem incomozi pentru unii''

Procuratura italiană investighează dacă partidul Liga a primit bani ruseşti; Salvini: ''Suntem incomozi pentru unii''

Procuratura din Milano a deschis o investigaţie privind o posibilă finanţare ilegală din Rusia a partidului de extremă dreapta Liga condus de ministrul de interne Matteo Salvini, negată de acesta din urmă, relatează agenţia EFE.

''Zero, zero. Oricine ar spune contrariul, minte. Suntem incomozi pentru unii, acest lucru este evident pentru mine'', a spus Salvini într-unul din obişnuitele sale mesaje video transmise în direct pe Facebook.

''În Europa se distribuie posturi pentru toţi, mai puţin pentru Liga, partidul cel mai votat în Europa, pentru că suntem rasişti, populişti, luăm bani direct de la Rusia, de la SUA, din Africa, din Groenlanda'', adaugă el, ironic, justificând astfel acţiunile împotriva sa.

Salvini a mai spus că, de când a preluat puterea în Italia cu puţin mai mult de un an în urmă, a primit peste o sută de ameninţări cu moartea, primind recent şi o pungă cu gloanţe.

Investigaţia privind presupusa finanţare din Rusia survine după publicarea de către săptămânalul italian L'Espresso şi portalul de ştiri american Buzzfeed a unor relatări despre o întâlnire între apropiaţi ai lui Salvini şi funcţionari ai Kremlinului.

BuzzFeed susţine că deţine o înregistrare audio explozivă, făcută pe 18 octombrie 2018, în care 'un colaborator apropiat' al lui Salvini 'şi alţi cinci bărbaţi pot fi auziţi negociind un acord despre cum să fie transferate pe ascuns zeci de milioane de dolari provenind din petrolul rusesc către partidul dlui Salvini'.

Colaboratorul apropiat al lui Salvini a fost identificat în persoana lui Gianluca Savoini, acum preşedintele asociaţiei culturale Lombardia-Rusia. Conform presei italiene, Savoini, căsătorit cu o rusoaică, este omul de contact al lui Matteo Salvini cu Rusia şi conducătorii acesteia.

Acelaşi website american adaugă însă că 'nu este clar dacă acordul a fost pus vreodată în aplicare şi dacă Liga a primit finanţări' din partea Rusiei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...