Procuroarea de caz și-a adus aminte că n-a pus sechestru în dosarul Dragnea-TelDrum...

Procuroarea de caz și-a adus aminte că n-a pus sechestru în dosarul Dragnea-TelDrum...

Procuroarea de caz și-a adus aminte că n-a pus sechestru în dosarul Dragnea-TelDrum... Procurorii DNA au decis sa puna sechestru in dosarul Tel Drum in care este urmarit, printre altele, si presedintele PSD Liviu Dragnea, informeaza televiziunile de stiri.

UPDATE 12.30 Suspectii din dosarul "Tel Drum" sunt asteptati marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a lua la cunostinta sechestrul impus de anchetatori in acest caz, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Directia anticoruptie spunea, pe 13 noiembrie, ca prejudiciul la bugetul public in acest dosar este de peste 21 milioane de lei. De asemenea, OLAF a informat ca a gasit dovezi care sugereaza intelegeri intre beneficiarul fondurilor, functionarii publici si contractant, inclusiv falsificarea documentelor in timpul procedurii de achizitie. Unele dintre aceste documente au fost utilizate si in sprijinul cererii pe care beneficiarul a prezentat-o autoritatii de gestionare, care a dus la plata a 21 de milioane EUR din fondurile UE.

DNA anunta ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Liviu Dragnea si sefilor de la TelDrum pentru constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu, in legatura cu reabilitarea de drumuri judetene cu fonduri UE.

DNA arata intr-un comunicat ca dosarul s-a constituit in urma unei sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda) din 30 septembrie 2016. Procurorii arata in comunicatul oficial ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi infiintat in 2001 un grup infractional organizat "care actioneaza si in prezent", format din functionari ai institutiilor din administratia publica si oameni de afaceri.

Procurorii arata ca acest grup infractional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donatii ale membrilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia