Procuror-șef din Rep. Moldova, implicat într-un accident rutier în care au murit patru oameni, arestat

Procuror-șef din Rep. Moldova, implicat într-un accident rutier în care au murit patru oameni, arestat

Șeful Procuraturii raionului Ungheni din centrul R. Moldova, Dumitru Triboi, care ar fi provocat accidentul rutier în urma căruia patru membri ai unei familii, între care un bebeluș și-au pierdut viața, a fost arestat pentru 30 de zile, decizia fiind dictată duminică de Judecătoria Chișinău.

Procurorul-șef implicat în accidentul tragic a fost arestat. FOTO: Unghiul.com

Magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana au dictat arestul preventiv pe numele învinuitului, după ce procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au venit cu o asemenea solicitare.

Dumitru Triboi figurează într-o cauză penală inițiată pentru „Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane”, iar pentru ea este prevăzută ,, închisoare de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, conform Codului Penal al Republicii Moldova.

Dosar penal inițiat de procurorul general interimar

Având în vederea gravitatea infracțiunii și implicarea procurorului, dosarul penal a fost deschis de șeful interimat al Procuraturii Generale (PG), Ion Munteanu, iar acesta este instrumentat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

,,Deoarece s-a stabilit că la volanul automobilului se afla un procuror, urmărirea penală a fost pornită de către Procurorul General interimar, fiind stabilită competența efectuării urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cu constituirea unui grup de urmărire penală format din procurori și ofițeri de urmărire penală. Procuratura va efectua, în continuare, toate acțiunile relevante pentru justa soluționare a cauzei”, anunță reprezentanții Procuraturii Generale.

Reprezentanții PG oferă detalii succinte

Responsabilii PG nu oferă alte detalii, inclusiv dacă învinuitul Dumitru Triboi a fost sau nu suspendat din funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Ungheni, dar precizează că acesta ,,beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”.

Dumitru Triboi a fost încătușat pentru 72 de ore în data de 20 octombrie, după ce fiind la volanul unei mașini a lovit o căruță în care se aflau șase persoane pe un drum din satul Bahmut al raionului Călărași, situat în centrul țării vecine.

Impactul a fost atât de violent încât patru membri ai unei familii, între care un copil de trei luni au murit, iar alți doi s-au ales cu traumatisme grave și au fost transportați la spital. Printre răniți se numără o fată de patru ani care se zbate între viață și moarte într-o instituție medicală din Chișinău.

Învinuitul conduce Procuratura raionului Ungheni din anul 2021, fiind numit pentru un mandat de cinci ani de Consiliul Superior al Procurilor. El activează în calitate de anchetator din anul 2008.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”