Procurorii au clasat dosarul Firea - Băsescu

Procurorii au clasat dosarul Firea - Băsescu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au clasat dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu a fost reclamat de Gabriela Firea pentru amenințare și șantaj.

Procurorii au închis dosarul după ce Gabriela Firea a anunțat, la sfârșitul lunii septembrie, că retrage plângerea împotriva lui Băsescu.

"Nu a fost decizie simplă, m-am sfătuit cu familia mea, cu domnul avocat Bolcaș ... Să știți că și cu mulți bucureșteni. Eu fac teren, merg în cartiere și i-am întrebat ce părere au despre acest dosar, despre această acțiune. Cei mai mulți bucureșteni, dar și oameni din alte județe, români care mi-au transmis emailuri, mesaje pe Facebook, îmi spun că și-ar fi dorit cu toții, ca și mine, un verdict ceva mai aproape de momentul de care s-a produs acea situație pe care eu am considerat-o șantaj și amenințare. Au trecut doi ani de zile. (...) S-au întâmplat foarte multe lucruri și în viața mea, atât personală, cât și profesională. (...) După doi ani de zile, practic, fiecare român și-a făcut o impresie proprie în legătură cu acea situație. (...) În urma acestei analize, am decis că nu putem să o luăm de la capăt", declara atunci Gabriela Firea.

În luna iulie, procurorul general Augustin Lazăr infirmase soluția dată de un procuror de la Parchetul General privind trimiterea în judecată a fostului președinte Traian Băsescu , deoarece rechizitoriul conținea multe nereguli.

În timpul anchetei, s-a încercat și o mediere între Traian Băsescu și Gabriela Firea, care a eșuat însă.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arăta: "Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei de 13.04.2014, în cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: 'Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele'".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”