Procurorii DNA cer în instanţă mandat de arestare în lipsă pe numele fugarului Sebastian Ghiţă

Procurorii DNA cer în instanţă mandat de arestare în lipsă pe numele fugarului Sebastian Ghiţă

DNA cere mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, marţi, solicitarea procurorilor DNA din Ploieşti care au cerut mandat de arestare în lispă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, dispărut de şapte zile. Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 12.00. În cazul în care instanţa va accepta solicitarea procurorilor, poate fi emis de îndată şi ordinul de dare în urmărire naţională sau prin Interpol.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, marţi, solicitarea procurorilor DNA din Ploieşti care au cerut mandat de arestare în lispă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, dispărut de şapte zile. Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 12.00. În cazul în care instanţa va accepta solicitarea procurorilor, poate fi emis de îndată şi ordinul de dare în urmărire naţională sau prin Interpol.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să judece la finele lunii ianuarie, în complet de cinci judecători, contestaţia depusă de procurorii DNA Ploieşti la soluţia de la fond în urma căreia Sebastian Ghiţă, aflat în control judiciar, a primit permisiunea să părăsească teritoriul României.

Dat fiind noul context, Curtea Supremă a devansat cu o lună termenul de judecată. Decizia de astăzi a instanţei va fi una definitivă. Reamintim că Sebastian Ghiţă, aflat sub control judiciar, a fost citat să se prezinte pentru noi audieri, miercuri 14 decembrie, la sediul DNA din Ploieşti, doar că în acea zi în faţa procurorilor nu s-au prezentat decât avocaţii. Conform procedurilor, procurorii au emis în aceeaşi zi mandat de aducere pe numele lui Ghiţă, dar, pentru că nu a fost găsit la domiciliul său şi la alte opt adrese unde a fost căutat, fostul deputat a fost declarat dispărut.

Joi 29 decembrie, Sebastian Ghiţă este programat să se prezinte din nou la sediul IJP Prahova, conform programului stabilit cu ofiţerului care îl supraveghează cât timp se află în control judiciar. De când se află sub puterea acestei măsuri preventive, fostul deputat s-a prezentat la Poliţie în fiecare zi de luni. Pentru că 26 decembrie este declarată zi nelucrătoare, programul a fost modificat, iar ziua stabilită de ofiţerul de supraveghere a fost joi, 29 decembrie.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”