Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Ludovic Orban. Pronunțarea, pe 5 martie

Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Ludovic Orban. Pronunțarea, pe 5 martie

Procurorii DNA au cerut, astazi, o condamnare cu executare, cu o pedeapsa orientata spre minim, un an cu executare, in dosarul in care liderul PNL, Ludovic Orban, este acuzat de folosirea influentei de politician in scopul obtinerii unor foloase necuvenite. Liberalul a fost achitat in faza de fond.

ACTUALIZARE 17.15. Judecătorii instanței supreme se vor pronunța pe 5 martie în dosarul președintelui PNL.

Procesul lui Ludovic Orban a inceput cu o intarziere de aproximativ o ora, deoarece acelasi complet judeca si cazul lui Vlad si Mircea Cosma.

Procurorul DNA a aratat ca prima instanta a preluat apararea facuta de Ludovic Orban: "Apreciem ca analiza probatiunii administrate in cauza conduce la existenta elementelor, inclusiv la folosirea influentei". Potrivit procurorului, DNA a avut in vedere declaratia martorului Tiberiu Urdareanu, care ar fi avut o pozitie constanta.

La termenul de luni vor fi ascultate pledoariile avocatilor lui Ludovic Orban si motivele pentru care procurorii DNA au contestat decizia de achitare primita de politician in prima instanta.

Orban isi va spune punctul sau de vedere in ultimul cuvant acordat de instanta. Sentinta poate fi data tot astazi sau poate fi amanata pentru ca avocatii sa depuna concluziile scrise. Decizia va fi definitiva.

Achitat, in majoritate

Dosarul a fost repartizat completului de cinci judecatori, al carui presedinte este Iulian Dragomir. In 31 ianuarie 2017, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au achitat pe Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primaria Capitalei, in dosarul in care este judecat pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite. Procesul a durat mai putin de un an.

Decizia de achitare a fost luata in majoritate, doi judecatori au decis achitarea in timp ce al treilea a considerat ca fostul candidat PNL la Primaria Capitalei ar trebui condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

Acuzatiile DNA

Ludovic Orban, in prezent presedinte al PNL, a fost trimis in judecata de DNA in luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii sustin ca, la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care il cunostea, cerandu-i bani pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la functia de primar al Municipiului Bucuresti. Omul de afaceri caruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdareanu. 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...