Procurorii DNA extind ancheta în cazul fostului șef al IPJ Botoșani, Cristian Cucoreanu

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus extinderea urmăririi penale față de fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, Cristian Cucoreanu, și față de fostul șef al Serviciului Resurse Umane al instituției, Adrian Osolinschi, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals, se arată într-un comunicat remis, vineri, de procurorii DNA.

Potrivit acestuia, în calitate de inspector șef al IPJ Botoșani și, respectiv, de șef al Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Botoșani, cei doi ar fi semnat, pe 29 decembrie 2014, o dispoziție cu date nereale în baza căreia ar fi promovat în funcție ilegal un ofițer de poliție.

"La data de 29.12.2014, în calitate de inspector șef al IPJ Botoșani, respectiv, în calitate de șef al Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Botoșani, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cei doi au semnat în calitate de șef al inspectoratului și respectiv de verificator, ca șef al SRU, Dispoziția nr. I/599/29.12.2014, certificând prin semnătură aspectele nereale cuprinse în act, anume că la baza emiterii dispoziției stă 'procesul verbal din 29.11.2014 întocmit de comisia de identificare a personalului pretabil a ocupa o funcție vacantă', deși cunoșteau faptul că procesul verbal despre care se face trimitere în mod nereal în cuprinsul dispoziției nu exista în realitate", se arată în comunicatul DNA.

În baza documentului semnat, inspectorul principal de poliție Șuhan Cristian Cezar a promovat pe nedrept în funcția vacantă de ofițer specialist I în cadrul Serviciului de Investigare a Infracțiunilor Economice.

Pe 5 mai 2015, fostul șef al Poliției din Botoșani, Cristian Cucoreanu, și șeful Serviciului Resurse Umane au fost ridicați de procurorii DNA pentru fapte asimilate celor de corupție. Atunci au avut loc și percheziții în șapte dintre birourile IPJ Botoșani.

AGERPRES / (AS — autor: Cristian Lupașcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade