Procurorii federali anchetează modul în care a cheltuit banii comitetul de învestitură al lui Donald Trump (presă)

Procurorii federali anchetează modul în care a cheltuit banii comitetul de învestitură al lui Donald Trump (presă)

Procurorii federali investighează dacă comitetul pentru ceremoniile de învestire a preşedintelui american Donald Trump a cheltuit în mod neadecvat o parte din fondurile strânse, scrie joi Wall Street Journal, citând persoane familiarizate cu cazul, relatează Reuters.

Investigaţia deschisă de biroul procurorului din Manhattan examinează dacă unii dintre donatorii acestui comitet nu cumva au dat bani în schimbul unor concesii politice, influenţării poziţiilor administraţiei sau accesului în viitoarea administraţie, scrie publicaţia.

Ancheta ar putea reprezenta încă o ameninţare legală pentru Trump şi Casa Albă, care se confruntă deja cu mai multe procese şi anchete pe teme precum contactele echipei de campanie a lui Trump cu Rusia, plăţile către unele femei pentru a păstra tăcerea asupra relaţiilor lor cu miliardarul făcute de fostul său avocat şi cheltuielile Fundaţiei Trump.

Investigaţia asupra comitetului de învestitură a fost declanşată în parte datorită materialelor confiscate într-o anchetă asupra acţiunilor fostului avocat al lui Trump, Michael Cohen, relatează Wall Street Journal.

Cohen a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare pentru infracţiuni printre care şi orchestrarea unor plăţi pentru a cumpăra tăcerea unor femei, încălcând astfel legile campaniei electorale.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorului din Manhattan a refuzat să comenteze informaţiile. Casa Albă şi echipa de campanie a lui Trump nu au răspuns până în prezent solicitării Reuters de a comenta articolul din Wall Street Journal.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa