Procurorul general al SUA, Matt Whitaker: Nu m-am amestecat în niciun fel în investigaţia lui Robert Mueller

Procurorul general al SUA, Matt Whitaker: Nu m-am amestecat în niciun fel în investigaţia lui Robert Mueller

Procurorul general interimar al Statelor Unite, Matt Whitaker, a declarat vineri în cadrul unei comisii din Congres că nu a intervenit niciodată în investigaţia aflată în desfăşurare a procurorului special Robert Mueller asupra presupusului amestec al Rusiei în alegeri, relatează DPA.

"Nu m-am amestecat în niciun fel în investigaţia procurorului special", a spus Whitaker în faţa Comisiei Juridice a Camerei Reprezentanţilor.

El a mai afirmat că nu va răspunde întrebărilor despre discuţiile sale private cu Donald Trump, dar a insistat că nu a vorbit niciodată cu preşedintele despre ancheta lui Mueller înainte de a se alătura administraţiei.

"Nu pot vorbi despre investigaţii în derulare", a declarat ferm Whitaker când a fost întrebat despre anumite detalii.

El a confirmat totuşi că este informat despre investigaţiile lui Mueller în calitatea sa de şef interimar al Departamentului de Justiţie.

Preşedintele comisiei, Jerry Nadler, a fost critic la adresa lui Whitaker, spunând că reacţia sa la întrebări "pare să urmărească amânarea răspunsurilor" la solicitări cheie ale Congresului, care are un rol constituţional de supraveghere.

Whitaker a fost pe punctul de a nu participa la această audiere în faţa Comisiei Juridice, care este controlată de democraţi dornici să îl investigheze pe Trump în legătură cu campania electorală din 2016 şi cu posibile legături cu Rusia.

El a insistat să se prezinte voluntar, şi nu pe baza unei citaţii.

Trump l-a demis anul trecut pe procurorul general Jeff Sessions, iar înlocuitorul său este încă în proces de a fi confirmat. Sessions a fost forţat să se recuze din ancheta privind Rusia din cauza propriilor contacte cu un oficial rus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...