Procurorul General al Suediei va anunţa luni dacă va redeschide o anchetă privind o acuzaţie de viol în cazul Assange

Procurorul General al Suediei va anunţa luni dacă va redeschide o anchetă privind o acuzaţie de viol în cazul Assange

Procurorul General al Suediei va anunţa lunea viitoare dacă va redeschide o investigaţie preliminară privind o acuzaţie de viol împotriva fondatorului Wikileaks Julian Assange, relatează joi Reuters.

Julian Assange a fost arestat pe 11 aprilie la Londra după ce Quito i-a revocat azilul diplomatic graţie căruia fondatorul WikiLeaks a rămas timp de aproape şapte ani în ambasada ecuadoriană din capitala Marii Britanii. Assange a reuşit astfel să evite un mandat de arestare britanic pentru acuzaţii de viol şi agresiune sexuală în Suedia, pe care le-a negat mereu.

Plângerea pentru agresiune sexuală a fost lovită de prescripţie în 2015, iar în mai 2017 Suedia a abandonat procedurile în al doilea caz, din lipsa posibilităţilor de a face să avanseze ancheta.

Julian Assange a fost condamnat săptămâna trecută de tribunalul londonez din Southwark la 50 de săptămâni de închisoare pentru încălcarea condiţiilor eliberării provizorii. Statele Unite doresc să-l extrădeze într-un caz legat de scurgerea masivă de informaţii militare şi diplomatice sensibile de către Wikileaks. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...