Procurorul George Matei, care a reușit să obțină condamnarea lui Dragnea, promovat în DNA

Procurorul George Matei, care a reușit să obțină condamnarea lui Dragnea, promovat în DNA

Secția pentru procurori a CSM a luat azi decizii interesante. Potrivit ordinii de zi soluționate, procurorii CSM i-au numit ca interimari cu un mandat de 6 luni la șefia Secției a 1-a de Combatere de Corupției pe procurorii Paul Dumitriu și George Adrian Matei.

Paul Dumitriu era adjunct la Secția a 2-a din DNA de Combatere a infracțiunilor asimilate corupției. Este procurorul care a obținut condamnarea fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu (PNL) la 5 ani de detenție efectivă și a magnatului Ioan Niculae și a fostului baron PSD Gheorghe Bunea Stancu la câte 3 ani de închisoare cu executare. El este și unul dintre procurorii DNA care a anchetat dosarul Ordonanței 13, caz clasat ca urmare a intervenției CCR. Dumitriu are însă și rateuri. Este unul dintre procurorii care au clasat inițial dosarul Tel Drum, instrumentat acum de procuroarea Alexandra Lăncrănjan.

George Adrian Matei este procurorul care a obținut condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive. El a semnat și unul dintre rechizitoriile Microsoft privindu-i pe Claudiu Florică și Dinu Pescariu. Matei a dat și o clasare controversată atunci când a închis dosarul nașului actualului procuror general interimar, Bogdan Licu.

O decizie surprinzătoare este însă cea privindu-i pe generalii Gheorghe Cosneanu și Ion Alexandru de la șefia Secției Parchetelor Militare (SPM) a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mandatele lor expiră la începutul lunii ianuarie și ministrul Justiției Cătălin Predoiu a scos deja posturile la concurs. Cei doi generali se pot înscrie în cursa pentru un nou mandat de 3 ani, însă până când șeful statului va face numirile propriu-zise mai e cale lungă. Prin urmare, Secția pentru procurori a CSM a fost chemată să îi delege ca interimari pe cei doi generali până când posturile vor fi ocupate definitiv. Procurorii CSM au respins însă delegarea generalilor, ba mai mult au aprobat revenirea generalului Coseanu pe un post de execuție la Parchetul Militar Timișoara.

Este nevoie de o schimbare, de oameni noi pentru a impulsiona activitatea”, ”Din ce se poate spune, e că ne dorim oameni noi în funcții”, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Procurorii militari au intrumentat dosarul 10 August, însă, la sfârșitul lui iunie acest an, au declinat cazul la DIICOT pe motiv că ar fi vorba de fapte ce țin de securitatea națională.

O altă decizie a CSM a fost delegarea ca interimar în funcția de adjunct al procurorului general a lui Horațiu Radu, fost agent al României la CEDO și CJUE și dat afară din guvern de echipa Dragnea-Vâlcov.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...

5 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat