Procurorul Mihaiela Iorga s-a prezentat vineri la DNA Ploiești

Procurorul Mihaiela Iorga s-a prezentat vineri la DNA Ploiești

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, vineri, la sediul DNA Ploiesti, structura care instrumenteaza dosarul in care aceasta este acuzata ca l-a ajutat pe omul de afaceri Florian Walter, care era urmarit international si cercetat de DIICOT, scopul fiind acela de a ingreuna cercetarile si tragerea la raspundere penala a acestuia, informeaza Agerpres.

"Eu zic sa aveti rabdare. O sa ajungem intr-o faza publica si atunci o sa auziti toate declaratiile. (...) O sa facem toate declaratiile in fata judecatorului si atunci veti avea toate informatiile necesare", a spus Iorga la intrarea in sediul DNA.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, Mihaiela Iorga este suspecta de favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata (patru acte materiale).

"In conditiile in care fata de un inculpat cercetat intr-un dosar aflat pe rolul DIICOT au fost emise mandatul european de arestare si cererea de dare in urmarire internationala, suspecta Moraru Iorga Mihaiela, la rugamintea expresa a acestuia, l-a ajutat, cu intentie directa, prin acte comisive si omisive, in scopul ingreunarii cercetarilor si tragerea lui la raspundere penala. Mentionam ca, in cauza aflata la DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiesti, persoana respectiva era cercetata pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, instigare la spalare a banilor", se precizeaza in comunicat.

Surse judiciare au declarat ca persoana care a beneficiat de ajutorul procurorului ar fi omul de afaceri Florian Walter.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...