Producătorul de ciment Holcim se va retrage de pe piaţa din Rusia

Producătorul de ciment Holcim se va retrage de pe piaţa din Rusia

Grupul elveţian Holcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a devenit marţi ultima companie occidentală care decide să se retragă de pe piaţa din Rusia, ca reacţie la invazia Ucrainei, transmite Reuters.

"Consiliul director de la Holcim a decis să demareze procesul de ieşire de pe piaţa din Rusia, în linie cu valorile companiei de a opera în mod responsabil", a informat compania elveţiană, într-un comunicat de presă.

Holcim a adăugat că decizia de a-şi vinde operaţiunile din Rusia vine după un anunţ făcut la începutul acestei lui, conform căruia îşi va suspenda toate investiţiile de capital pe acea piaţă.

Potrivit raportului anual, operaţiunile din Rusia au reprezentat în 2021 aproximativ 1% din vânzările şi profitul operaţional al Holcim. Compania elveţiană va căuta acum un cumpărător pentru aceste activităţi.

Alte importante companii elveţiene, precum gigantul alimentar Nestlé, grupul farmaceutic Novartis sau banca Credit Suisse, au anunţat încă de la începutul războiului o suspendare parţială a activităţilor lor din Rusia, dar niciuna nu a ieşit complet de pe această piaţă.

Holcim (România) activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcţii din România. Compania deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 19 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman.

În prezent, Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România. Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deţine cinci fabrici de prefabricate şi una de BCA) şi Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor). În total, Grupul are circa 1.700 de angajaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...