Producătorul Harvey Weinstein, concediat în urma scandalului acuzațiilor de hărțuire sexuală

Producătorul Harvey Weinstein, concediat în urma scandalului acuzațiilor de hărțuire sexuală

Producătorul Harvey Weinstein a fost concediat duminică de către consiliul de administrație al companiei pe care a cofondat-o, în urma scandalului acuzațiilor de hărțuire sexuală, informează Reuters.

Conducerea companiei va fi preluată de fratele acestuia, Bob Weinstein, și de copreședintele și directorul executiv David Glasser.

Consiliul de administrație a luat această decizie în ''urma dezvăluirilor din ultimele zile despre comportamentul inadecvat al lui Harvey Weinstein'', a precizat compania într-un comunicat, adăugând că hotărârea i-a fost adusă la cunoștință și lui Weinstein.

Purtătoarea de cuvânt a producătorului nu a comentat decizia.

Vineri, compania anunțase ca Weinstein, în vârstă de 65 de ani, își va lua concediu pe perioadă nedeterminată după dezvăluirile din New York Times potrivit cărora producătorul a încheiat acorduri amiabile cu opt femei care l-au acuzat de atingeri nepotrivite sau hărțuire sexuală în ultimii 30 de ani.

Weinstein a produs și a distribuit pelicule laureate cu Oscar precum ''Shakespeare in Love'' sau ''Chicago'' și a fost un donator important al Partidului Democrat în campania electorală pentru alegerile din 2016.

O anchetă internă este în curs, au mai precizat reprezentanții companiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”