Producția de armament din SUA s-ar putea extinde și în România

Producția de armament din SUA s-ar putea extinde și în România

Războiul din Ucraina îi determină pe producătorii americani să-și mărească producția, motiv pentru care producția de armament ar putea ajunge inclusiv în România.

Noua ambasadoare a SUA, primită de ministrul de Externe FOTO Facebook

„Deci, mulți producători militari se uită acum la felul în care îşi pot extinde producția. Și știu că sunt oameni care se uită la posibilități în Europa, inclusiv în România, nu am nimic specific de menționat, dar nu aș fi surprinsă dacă ar exista acorduri în viitor pentru producerea în comun a anumitor sisteme, a declarat la Digi24 Kathleen Kavalec, noua ambasadoare a Statelor Unite la București.

Am basadoarea a mai arătat că deși „este multă muncă în domeniul instruirii, a partajării sistemelor și a tuturor acestor lucruri, cumpărarea de noi sisteme”, până la a fi îndeplinit un astfel de demers, crede cu siguranță că ne putem imagina și această posbilitate.

Kavalec, prima femeie nominalizată pentru funcţia de ambasador SUA la Bucureşti

Premierul Nicolae Ciucă a primit-o, miercuri, la Palatul Victoria, pe Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Discuția a vizat temele majore ale relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic.

Kathleen Kavalec a avut o întrevedere și cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care a primit-o, joi, pe ambasadoarea agreată a Statelor Unite ale Americii în România pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, la scurt timp după sosirea acesteia în ţara noastră, transmite MAE.

Kathleen Ann Kavalec este prima femeie nominalizată pentru funcţia de ambasador SUA la Bucureşti.

Preşedintele Joe Biden şi-a anunţat intenţia de a o nominaliza pe Kathleen Ann Kavalec pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în România.

Kavalec este un diplomat cu o carieră de peste 30 de ani care a mai lucrat ca funcţionar la Ambasada SUA din România. În prezent este şeful Misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina.

Kathlen Ann Kavalec a mai lucrat în trecut ca secretar adjunct al biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentului de Stat american. Kavalec face parte din Corpul înalţilor dinplomaţi, cu rang de ministru consilier. A avut şi funcţia de director al Oficiului pentru Afaceri Ruseşti, iar înainte de asta a fost adjunctul şefului Misiunii SUA UNESCO la Paris.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...