Producţia industrială a crescut peste aşteptări în UE în ianuarie; în România a stagnat

Producţia industrială a crescut peste aşteptări în UE în ianuarie; în România a stagnat

Producţia industrială în Uniunea Europeană şi zona euro a consemnat o creştere peste aşteptări în luna ianuarie, însă în România a stagnat comparativ cu luna decembrie şi a scăzut comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Conform acestor date, producţia industrială a crescut cu 0,8% în zona euro şi cu 0,7% în Uniunea Europeană, în luna ianaurie 2021 comparativ cu luna decembrie 2020. În rândul statelor membre, cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Luxemburg (3,8%), Grecia şi Franţa (ambele cu un avans de 3,4%) şi Belgia (3,1%).

În România, producţia industrială a stagnat în luna ianuarie 2021 comparativ cu luna decembrie a anului trecut.

În ritm anual, luna ianuarie 2021 comparativ cu luna ianuarie 2020, producţia industrială a crescut cu 0,1% în zona euro şi cu 0,3% în UE. Însă România se numără printre ţările UE unde producţia industrială a înregistrat cele mai puternice scăderi, cu o contracţie de 3%, singurele ţări care au înregistrate scăderi mai ample fiind Portugalia (minus 6,5%), Malta (minus 6,2%), Slovacia (minus 4%), Bulgaria (minus 3,4%) şi Germania (minus 3,1%).

Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că, în luna ianuarie a acestui an faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 2,3% ca serie brută şi cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. De asemenea, în luna ianuarie 2021, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 1,1%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a rămas la acelaşi nivel faţă de luna precedentă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un asemenea animal ar trebui arestat!

2 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

3 Așa o fi?

4 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

5 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…