Profesorul Dulcan avertizează: Cele trei prafuri albe pe care românii le consumă zilnic. Sunt otravă și pot provoca tumori

Profesorul Dulcan avertizează: Cele trei prafuri albe pe care românii le consumă zilnic. Sunt otravă și pot provoca tumori

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan le explică românilor cum ar trebui să ducă un stil de viață sănătos și ce anume reprezintă cel mai mare factor de risc în viața de zi cu zi. De asemenea, renumitul neurolog și psihiatru spune că trebuie neapărat să evităm, pe cât posibil, consumul a trei „prafuri albe” ce sunt foarte dăunătoare.

„Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, explică medicul.

În opinia sa, stresul este cel mai mare factor de risc și este cel mai bine să încercăm să-l evităm pentru că ne reduce de fapt durata vieții. Profesorul Dulcan spune că trebuie să învățăm tehnici de apărare împotriva stresului pe care-l putem evita, pentru că de-a lungul vieții este inevitabil să avem momente tensionate.

Stresul, principalul risc

„Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. În secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale. De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj.

E una dintre tehnicile de apărare. Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră”, a explicat profesorul Constantin Dulcan într-unul din interviurile sale.

Trei „prafuri albe” ce trebuie evitate

De asemenea, el spune că românii sunt dependenți de trei otrăvuri pe care le consumă zilnic și nici măcar nu știu că sunt foarte dăunătoare pentrusănătate. Alte aspecte punctate de profesorul Dulcan sunt fumatul, un viciu care ne face mult rău, dar și aditivii alimentari și coloranții.

„Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănâncepâineintegrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, a conchis celebrul neurolog.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul