Profesorul universitar suspectat de crimă, arestat preventiv

Profesorul universitar suspectat de crimă, arestat preventiv

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a profesorului universitar Dan Păcurariu, acuzat de procurori că și-a ucis iubita în anul 1998. Curtea de Apel București a admis o contestație a procurorilor de la Parchetul Capitalei, după ce, pe 9 martie, Tribunalul București hotărâse ca profesorul să fie cercetat în libertate sub control judiciar .

Decizia este definitivă, iar profesorul va fi dus în arestul Poliției Capitalei.

Dan Păcurariu, în vârstă de 55 de ani, este profesor la Universitatea Hyperion din București. El a avut o relație cu una dintre studentele sale, Mihaela Fulga, absolventă în anul 1996 a Facultății de Filologie, secția limba chineză. După absolvire, femeia a lucrat doi ani la un liceu din București, după care, în anul 1998, a primit o ofertă să predea în China.

Extrem de gelos, profesorul Dan Păcurariu nu a fost de acord cu plecarea Mihaelei, între cei doi având loc certuri violente. Anchetatorii susțin că, în noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, profesorul a mers la locuința iubitei sale, în vârstă de 30 de ani, pentru a o convinge să nu plece. Nu a reușit, așa că a decis să o ucidă, lovind-o în cap cu un corp dur, fapt ce i-a cauzat moartea. Cadavrul fetei a fost descoperit peste două zile în stare de putrefacție.

Procurorii mai susțin că agresiunea a avut loc în contextul degradării relației dintre Păcurariu și Mihaela Fulga, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale profesorului, acesta fiind extrem de posesiv. Astfel, Dan Păcurariu o urmărea pe femeie la locul de muncă, pe stradă, o aștepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este și la ce oră ajunge acasă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante