Profil de parlamentar: Florin Roman, deputat PNL Alba

Profil de parlamentar: Florin Roman, deputat PNL Alba

Secretar general adjunct al Partidului Național Liberal și vicepreședinte al Consiliului Județean Alba din 2012, Florin Claudiu Roman, fost jurnalist, în vârstă de 42 de ani, a obținut în urma alegerilor parlamentare de duminică primul său mandat de deputat.

Ocupant al primei poziții pe lista PNL în județul Alba, Florin Roman este unul din cei patru deputați liberali din acest județ în legislatura 2016-2020. Cu toate că a câștigat la o diferență de numai 1,38% față de PSD, în urma redistribuirilor efectuate la nivel național liberalii și-au adjudecat în final în Alba patru mandate de deputat, cel de-al cincilea revenind PSD-ului.

'E o muncă susținută în ultimii ani. Din fericire, ne-am atins obiectivul și sper să nu dezamăgesc, să fiu un bun reprezentant al județului Alba în Parlamentul României. Obiectivele mele vor fi în primul rând să-i reprezint cu cinste pe cetățeni, să mă bat pentru revigorarea învățământului profesional și pentru accesul tinerilor pe piața muncii', a declarat, la ridicarea certificatului doveditor al calității sale de deputat, Florin Roman.

Jurnalist timp de mai mulți ani la principalul cotidian județean din Alba, Florin Roman a optat ulterior pentru politică, intrând în PNL.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul CJ Alba, a fost consilier la cabinetul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, membru al Consiliilor de Administrație ale Eon Distribuție, CEC, SC Automobile România SA și Eximbank. Între 2007 și 2009, a fost președinte al Consiliului de Administrație la SC Daewoo Automobile România SA, iar din 2008 până în 2009 președinte al Consiliului de Administrație al Electrica Serv. Între 2006 și 2011, Roman a fost secretar general la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Din martie 2014 este vicepreședinte Program Eurodysee la Ansamblul Regiunilor Europene.

A fost purtător de cuvânt al PNL Alba și, între 2013 și 2016, președinte al organizației municipale Alba Iulia a PNL, de unde a demisionat din motive personale. La scurt timp, el a preluat conducerea organizației județene Hunedoara a PNL.

Roman este licențiat în Științe Economice, Specializarea 'Contabilitate și Gestiune Financiară', și are un master în 'Tehnici de Comunicare și Influență Socială' la Universitatea "Titu Maiorescu" București, Facultatea de Psihologie. A urmat cursuri la Colegiul Național de Apărare, specializare în apărare și securitate națională. De asemenea, are o specializare în 'Tehnici de comunicare eficientă cu mass-media', cursuri organizate de Pro Expert.

Este căsătorit și are o fiică. Împreună cu soția, economist la o firmă privată, Roman deține un teren intravilan de 620 de metri pătrați și o casă de 309 metri pătrați în Alba Iulia. Are, de asemenea, un autoturism Volvo XC 60, fabricat în 2011, și bijuterii personale în valoare de 5.000 de euro dobândite între 2005 și 2013. Are conturi bancare însumând aproape 15.000 de lei. De asemenea, are un credit contractat în 2016 și scadent în 2017 în valoare de 70.000 de lei. Roman mai are un împrumut de 30.000 de lei la o persoană fizică. Din indemnizația de vicepreședinte al CJ Alba a câștigat anul trecut aproape 50.000 de lei, soția sa obținând venituri de peste 30.000 de lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”