Profil de parlamentar: Ioan Balan, deputat PDL Suceava

Profil de parlamentar: Ioan Balan, deputat PDL Suceava

Ioan Balan, care a deschis lista PNL Suceava pentru Camera Deputaților, a câștigat la alegerile din 11 decembrie al treilea mandat consecutiv de parlamentar, după ce partidul său a obținut 26,76% (55.713 voturi) din opțiunile electoratului în județ.

La primul mandat, în 2008 — 2012, a fost ales pe listele PDL și a făcut parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, iar în cel de al doilea mandat, 2012-2012, a fost chestor al Camerei Deputaților.

Din 2012 este membru PNL și vicepreședinte regional al partidului, pentru zona Moldova.

''La sănătate ne propunem dublarea salariilor medicilor. E un lucru extrem de important pe care vrem să-l realizăm din a doua zi de guvernare. Lucrul acesta este un lucru realizabil și nu-l spunem doar așa în campanie electorală. Cu siguranță va fi finanțare. Avem capacitatea de a finanța'', declara el în campania electorală.

Ioan Balan, conform declarațiilor de avere și de interese, deține un teren intravilan și o casă în Suceava, precum și bijuterii, ceasuri și obiecte de artă în valoare de 39.000 de euro. Are angajate la o bancă comercială două credite de nevoi personale, în valoare totală de aproximativ 120.000 de euro.

Ioan Balan este acționar la o societate comercială din Suceava, cu 51,59%, și a avut, conform declarației de avere din 2016, venituri din salarii în valoare de 106.998 lei, de la Camera Deputaților, precum și dividende în valoare de 109.000 lei.

Ioan Balan are 49 de ani, nu este căsătorit și nu are copii.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

2 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

3 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

4 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer

5 Dosarul Hidroelectrica / Avocații Elenei Udrea au venit la proces pregătiți să scoată România din Uniunea Europeană