Profil de parlamentar: Liviu Dragnea, deputat PSD Teleorman

Profil de parlamentar: Liviu Dragnea, deputat PSD Teleorman

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost reconfirmat în funcție la scrutinul electoral din 11 decembrie pentru un al doilea mandat de parlamentar în circumscripția electorală nr. 36 din Teleorman.

Dragnea a candidat pe lista PSD Teleorman pentru Camera Deputaților, care a fost votată la alegerile parlamentare din acest an de 88.882 de persoane, însumând 62% din totalul voturilor valabil exprimate

Liviu Nicolae Dragnea s-a născut la 28 octombrie 1962, în comuna Gratia. Și-a început activitatea profesională în anul 1987 ca inginer stagiar, fiind apoi administratorul unei firme private, prefect al județului Teleorman în perioada 1996-2000, președinte al Consiliului Județean din 2000 până în 2012, când a devenit deputat. Pentru o perioadă de câteva săptămâni, Liviu Dragnea fost ministrul Administrației și Internelor în anul 2009, iar din 2012 până în 2015 vice-prim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Liviu Dragnea și-a început activitatea politică în urmă cu 22 de ani ca vicepreședinte al Organizației Județene Teleorman a Partidului Democrat (PD), formațiune politică din care s-a retras în anul 2001 când a intrat în PSD.

El a urmat Institutul Politehnic din București — Facultatea de Transporturi. În iulie 1997 urmează un curs intensiv la Școala de Înalte Studii Administrative din Roma, Italia, iar în 2001 urmează un alt curs de management al administrației publice locale din cadrul ASE București. În 2004 a absolvit cursurile Colegiului Național de Apărare în cadrul Universității Naționale de Apărare "Carol I" din București.

Potrivit declarației de avere, Liviu Dragnea deține un teren intravilan în Turnu Măgurele ce însumează 2913.35 mp, un apartament și un spațiu de producție în aceeași localitate, un autoturism Skoda Superb fabricat în anul 2006, două conturi în bancă, unul în lei deschis în anul 2003, iar altul în valută deschis în 2001 și deține investiții la un hotel din Turnu Măgurele.

Înaintea alegerilor parlamentare, Liviu Dragnea și-a luat un angajament în fața cetățenilor prin care, împreună cu echipa sa, va consolida clasa de mijloc și va identifica soluții pentru problemele cele mai mari cu care se confruntă România.

"Noi urmărim consolidarea clasei de mijloc și vom face asta prin creșteri de salarii, prin majorarea pensiilor, prin tăierea a peste jumătate din taxele parafiscale, prin scăderi semnificative de impozite, cum este impozitul pe venit, pe dividende, pe terenul agricol, prin tăieri de taxe, cum este TVA, prin reduceri ale contribuțiilor sociale și de sănătate. Vrem să aducem bani în economie, pentru investiții, prin Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare. Am prezentat românilor soluțiile noastre pentru agricultură, pentru sănătate, pentru crearea a peste 850.000 de locuri de muncă, pentru tineri. În tot acest timp, restul partidelor nu au făcut altceva decât să ne atace sau să facă jocuri politice", declara, pentru AGERPRES, Liviu Dragnea, înainte de alegerile parlamentare.

În primăvara acestui an, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul".

Liviu Dragnea este divorțat și are doi copii.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?