Profil de parlamentar: Marius Nicoară, senator PNL Cluj

Profil de parlamentar: Marius Nicoară, senator PNL Cluj

Senatorul Marius Nicoară (PNL), unul dintre veteranii politicii clujene, este la al treilea mandat de senator și este unul dintre cei mai înstăriți politicieni clujeni.

Din 2008, Marius Nicoară este senator al PNL de Cluj, fiind la al treilea mandat de parlamentar. La alegerile din 11 decembrie a obținut un nou mandat de senator, fiind pe prima poziție a PNL pentru Senat și clasându-se, alături de partidul său, pe primul loc în județ, cu 27,99% din voturile valabil exprimate.

În vârstă de 58 de ani, Marius Nicoară a fost președinte al Consiliului Județean Cluj în perioada 2004-2008 și este unul dintre cei care a negociat venirea companiei Nokia în parcul industrial de la Jucu.

Marius Nicoară a studiat la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice Cluj (1983-1988), a lucrat ca inginer șef mecano-energetic la RAGCL (1988-1990), inginer la SC Salprest Cluj (1990-1992), director Grup firme Compexit (1993-2004) și a fost membru în consiliul de administrație la Banca Transilvania (1992-2004).

De asemenea, el a fost președinte al PNL Cluj din 2002 până în 20016, când, după fuziunea cu PDL, a renunțat la funcția de copreședinte al PNL Cluj, în favoarea celuilalt copreședinte, Daniel Buda, provenit din fostul PDL.

Potrivit declarației sale de avere, Marius Nicoară este printre cei mai bogați politicieni clujeni.

El deține alături de soția sa, Bianca, 1800 mp de teren, un imobil de 70,8 mp, un autoturism și o barcă de agrement, tablouri în valoare de aproximativ 100.000 de lei, dar și ceasuri și bijuterii în valoare de circa 40.000 de lei. De asemenea, el are conturi și depozite în valoare de 800 de euro și de 59.000 lei și plasamente și investiții în valoare de 6,5 milioane de lei, dar are și datorii în valoare de 4,7 milioane de lei și de peste 280.000 de euro. Conform declarației de avere, el a înstrăinat, în ultimul an, acțiuni în valoare de 835.818 lei. Venitul în ultimul an din salariul de senator se ridică la peste 71.000 de lei, la care se adaugă peste 1,9 milioane de lei venituri din investiții. Soția sa a câștigat din salariu peste 100.000 de lei, la care se adaugă alți 14.000 de lei proveniți din investiții.

În ceea ce privește proiectele sale ca nou parlamentar, Marius Nicoară a declarat, pentru AGERPRES, că acestea au în vedere în primul rând întreprinzătorul român și capitalul autohton.

"Îmi propun alături de colegii mei ca întreprinzătorul român, întreprinderile mici și mijlocii autohtone să reprezinte baza pentru crearea de locuri de muncă și creștere a veniturilor. Capitalul privat românesc are nevoie de susținere. Până acum a fost prioritar marele capital, iar segmentul mediu și mic a fost neglijat. Acesta din urmă reprezintă preocuparea fundamentală a programului PNL. Întregul efort investițional va genera antrenarea capitalului privat românesc. PNL a identificat surse suplimentare din mediul privat pentru finanțarea investițiilor pe lângă cele din fonduri publice. Proiectul de dezvoltare al României propus de PNL va asigura investiția a încă 24 miliarde euro în economia României în următorii 4 ani", a menționat Marius Nicoară.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale