Profil de parlamentar: Miron Smarandache, senator PSD Bacău

Profil de parlamentar: Miron Smarandache, senator PSD Bacău

Miron Alexandru Smarandache a obținut la 56 de ani un prim mandat de senator pe lista PSD Bacău, după ce cu patru ani în urmă fusese ales prin vot uninominal deputat PP-DD.

Lista PSD Bacău pentru Senat a fost votată de 109.281 de alegători, adică 53.06 % din băcăuanii prezenți la urne.

Miron Alexandru Smarandache locuiește în municipiul Bacău, fiind până în anul 2012, când a devenit deputat, directorul general al firmei private Petroflax Distribution.

Este căsătorit și are o fiică, absolventă a facultății de științe politice și cu un masterat luat la Universitatea din Birmingham, aceasta lucrând în prezent la Bruxelles.

A deținut în perioada 2007 — 2010 președinția organizației județene Neamț a Partidului Conservator. După doi ani în calitate de membru PP-DD, în ianuarie 2014 s-a înscris în PSD.

Este de profesie economist, absolvind în anul 1984 cursurile Facultății de științe economice din Craiova, iar ulterior pe cele ale Centrului de pregătire și perfecționare pentru mine, petrol și geologie. Are, de asemenea, studii în Managementul relațiilor cu clienții și în cel turistic.

În perioada 1984 — 1987 a lucrat la Trustul de Petrol Moinești ca stagiar, apoi în calitate de șef birou până în anul 1992 când a devenit director al Agenției de aprovizionare Dărmănești din cadrul SNP Petrom până în anul 2004. Din acel an a devenit director general al firmei private Petroflax Distribution SRL.

,,Atu-urile mele pentru care am obținut voturile necesare pentru a deveni senator sunt faptul că am trăit și muncit mulți ani în zona băcăuană a Văii Trotușului, că am o imagine în comunitate de om onest, corect. Cred că lumea mă cunoaște bine pentru că sunt deschis dialogului și inițiativei. Am lucrat la baza de aprovizionare în petrol de la Dărmănești, am intrat în contact cu toți petroliștii, pe mulți dintre ei reușind, iată, să-i conving, după ce m-au ales deputat în 2012, că îi voi reprezenta foarte bine și în Senat. Am fost și voi rămâne, pur și simplu, alături de oameni, al căror purtător de cuvânt activ voi continua să fiu în Parlamentul României, având încrederea că pot dinamiza spre rezolvare cerințele lor îndreptățite", a declarat, pentru AGERPRES, senatorul PSD Bacău.

Miron Smarandache deține, potrivit declarației sale de avere, șapte terenuri însumând aproximativ 6 hectare achiziționate ori moștenite înainte de 2011, două case, tot dinainte de 2011, ce au împreună aproximativ 200 mp, două mașini, un Dodge și un VW Polo. El are și trei conturi în lei la Banca Transilvania și unul în euro la BCR, câștigând din dobânzi bancare aproximativ 39.000 de lei. Este acționar la SC Petroflax Distribution SRL.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

5 VIDEO Ce se întâmplă în America? Atacatorul lui Trump a fost surprins pe video chiar când începe să tragă, oamenii l-au văzut și strigau că are o armă…