Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Profil de parlamentar: Tanczos Barna, senator UDMR Harghita

Tanczos Barna a câștigat al doilea mandat de senator în Harghita, după ce UDMR, formațiunea din care face parte, a obținut 85,3% la scrutinul din data de 11 decembrie.

După scorul bun obținut de UDMR la alegerile parlamentare, Tanczos a spus că Uniunea a primit un mandat puternic pentru a cere "o schimbare de optică" la București.

"Cred că am primit un mandat pentru a cere o schimbare de optică și la București. Noi am propus în această campanie să salvăm Transilvania, Ardealul, de București, în ideea de a aduce mai multă descentralizare, în ideea de a ne concentra pe regiunile istorice, de a face în România regiuni istorice puternice și nu regiuni artificiale după bunul plac al unora. Pentru acest lucru am primit un mandat puternic, serios, susținut de sute de mii de voturi. Este obiectivul nostru principal. Ceea ce s-a votat astăzi este viitorul Transilvaniei din punctul nostru de vedere și este cel mai important lucru cu care mergem de luni la București să ne începem mandatul", a declarat Tanczos Barna.

Senatorul UDMR are 40 ani, este absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management și are studii postuniversitare la Institutul Bancare Român.

Din anul 2005 și până în 2007 a coordonat în calitate de director general activitatea Agenției Domeniilor Statului (ADS), instituție care funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii. În februarie 2009, Tanczos a revenit la conducerea ADS, numai până la numirea noului președinte, la 1 martie 2009.

Senatorul UDMR a ocupat, de-a lungul timpului, funcțiile de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului respectiv în Ministerul Agriculturii, dar a condus și Federația Română de Hochei pe Gheață.

Potrivit declarației sale de avere, Tanczos Barna deține, împreună cu soția, o casă și mai multe terenuri în localitatea Sâncrăieni, acolo unde familia locuiește. De asemenea, are depozite în lei, euro și forinți la mai multe bănci.

Tanczos Barna este membru fondator al Cooperativei Agricole Bomilact din Odorheiu Secuiesc, membru în Consiliul Director al Asociației Bunurile Private din Ciuc și președintele Fundației Mens Sana, din Miecurea Ciuc, care beneficiază de fonduri de la Guvernul Ungariei pentru construirea unei academii de hochei. Soția sa este acționar unic la o firmă.

Potrivit ultimei declarații de avere publice, Tanczos a încasat un venit anual de la Senatul Românei de 59.131 lei, în vreme ce salariul soției sale, primit în aceeași perioadă de la Universitatea "Sapientia" din Miercurea Ciuc, este de 64.863 lei.

Tanczos Barna este căsătorit și are doi copii.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

3 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

4 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

5 Tic-tac! Un important om politic va fi deconspirat ca slugă a Securității! Campania pentru prezidențiale va să…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară