Prognoza meteo 19 aprilie. Unde va fi cel mai cald și unde va mai ploua

Prognoza meteo 19 aprilie. Unde va fi cel mai cald și unde va mai ploua

Meteorologii anunță că vineri, 19 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, uşor mai scăzute în zonele depresionare, dar mai ridicate pe litoral.

România, împărțită între două anotimpuri Arhivă

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, cerul va fi variabil în vest şi nord-vest, dar cu înnorări în celelalte regiuni. Pe parcursul zilei, vor fi precipitaţii locale, în general slabe, în zonele montane (la peste 1700 m ninsori şi lapoviţă, iar la altitudini mai joase predominant ploi), va ploua pe arii restrânse în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Noaptea, în regiunile sudice ploile se vor semnala pe suprafeţe mici, iar vântul va avea intensificări temporare, în special pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă, iar la sfârşitul intervalului în nord-vest şi în centru vor fi condiţii de brumă.

Săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

În a doua săptămână, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric se va apropia de cel normal pentru această perioadă, afectând în general întreaga țară.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

În săptămâna următoare, temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât cea normală pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, acoperind întreaga țară.

Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

În ultima săptămână din interval, mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice. Astfel, temperaturile vor rămâne peste medie, mai ales în sud și sud-est, până aproape de jumătatea lunii mai.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro