Prognoza meteo, 21 martie. Temperaturi neobișnuite și ploi. Cum va fi vremea în următoarele zile

Prognoza meteo, 21 martie. Temperaturi neobișnuite și ploi. Cum va fi vremea în următoarele zile

Marți vremea va avea un aspect noros, cu temperaturi cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius, valori ce vor caracteriza toată săptămâna în curs.

Vremea în următoarele două săptămâni FOTO: Pixabay

Marți, 21 martie 2023, temperaturile sunt neobişnuite pentru această perioadă. Sunt anunțate temperaturi de 2 grade Celsius la Sighetu Marmației și 10 grade la Timișoara. De altfel, în vestul țării este cel mai cald, cu 8 grade Celsius la Cluj Napoca, 9 grade la Sibiu, 7 la Constanța și doar 3 grade Celsius la Iași.

În București se înregistrează 6 grade Celsius.

În Transilvania, Moldova și Oltenia, pe spații restrânse, a început să plouă.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat o prognoză și pentru următoarele două săptămâni (20 martie - 2 aprilie)

În Banat, săptămâna aceasta va fi cald, cu temperaturi peste zi care oscilează de la 16 la 21 de grade Celsius. Săptămâna viitoare, vremea se va mai răci, cu maxima cuprinse între 14-15 grade Celsius, iar noaptea vor fi cel mult 8 grade. După 25 martie sunt așteptate și precipitații.

Prognoza meteo pentru Transilvania indică valori de 16-18 grade Celsius în primul interval, iar la final de martie maximele nu vor depăși 12-14 grade. Vor fi ploi slabe în 21 și 22 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 25 martie când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

În Moldova, media temperaturilor maxime va fi de 14-15 grade, urmând ca spre finalul săptămânii acestea să se situeze între 20-22 de grade.

Se vor semnala precipitații în 21 și 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată și în perioada 26 – 30 martie, când vor fi pe arii mai extinse.

În Dobrogea, media regională a temperaturilor maxime va fi de 12-14 grade, mai cald apoi spre sfârșitul săptămânii, când vor fi temperaturi chiar și de 20 de grade.Săptămâna viitoare, vremea se va răci substanțial și nu sunt șanse nici de ploi.

În Muntenia, valorile termice se vor menține peste normele climatologice pe tot parcursul intervalului. În primele 3 zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 17...18 grade, apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori în general de 22...23 de grade. Începând cu 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 15 și 19 grade.

Cel mai cald va fi în Oltenia, unde maximele vor atinge chiar și 22 de grade Celsius.

Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14-16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 26 martie.

La munte, maximele nu vor depăși 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 0-4 grade Celsius. Sunt prognozate precipitații pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ după 26 martie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...