Prognoza meteo pe 4 săptămâni: ce se anunță în luna martie. Când lovesc ploile, cât va fi de cald

Prognoza meteo pe 4 săptămâni: ce se anunță în luna martie. Când lovesc ploile, cât va fi de cald

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, marți, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, valabilă în perioada 26 februarie-25 martie 2024. Specialiștii anunță în continuare temperaturi neobișnuite.

Luna martie vine cu temperaturi ridicate FOTO Shutterstock

Prognoza meteo 26 februarie - 4 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 4 - 11 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali.

Prognoza meteo 11 - 18 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 18 - 25 martie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor putea avea o tendință ușor excedentară.

Cât mai ține căldura neobișnuită. Anunțul ANM despre ce urmează, unde sunt așteptate ninsori

Vremea se menține caldă în continuare, însă de joi noapte își fac apariția și precipitațiile. Meteorologii anunță maxime de 20 grade Celsius în ultimele zile de iarnă. Și prima parte a lunii martie se anunță tot cu temperaturi neobișnuite.

„Până la finalul acestei ierni vorbim de o vreme deosebit de caldă, ceea ce va face cum anticipam ca luna februarie să înregistreze un nou record ca fiind cea mai călduroasă lună februarie din istoria măsurătorilor meteorologice, pentru că deja avem o abatere termică pozitivă la nivelul perioadei 1-25 februarie, de 6,6 grade Celsius.

Mai avem puțin până la finalul lunii, iar recordul din 2016, cu 5,7 grade Celsius, cu siguranță, va putea fi depășit în acest an.

Chiar și prima decadă din luna martie, așa cum arată informațiile la acest moment, mai exact prima zi din luna lui Mărțișor aduce valori, de asemenea, între 10 până la 16-17 grade și este posibil ca acest ecart să fie de interes, cel puțin pentru prima decadă din martie", a spus Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!