Prognoza meteo pentru fiecare săptămână din luna mai. Ce temperaturi vom avea și când va ploua

Prognoza meteo pentru fiecare săptămână din luna mai. Ce temperaturi vom avea și când va ploua

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie pentru luna mai (următoarele patru săptămâni).

Luna mai e perfectă pentru ieșiri în parc. FOTO Shutterstock

Este vorba despre media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 1 – 8 mai

Estimările pentru săptămâna în curs arată că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice și local în cele centrale, iar în rest, vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 1 – 8 mai. FOTO ANM

Săptămâna 1 – 8 mai. FOTO ANM

În ceea ce privește regimul pluviometric , acesta va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele întracarpatice.

Săptămâna 8 – 15 mai

Și în cea de-a doua săptămână din mai temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 8 – 15 mai. FOTO ANM

Săptămâna 8 – 15 mai. FOTO ANM

„Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă”, precizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 15 – 22 mai

Abia în cea de-a treia săptămână a lunii mai temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 15 – 22 mai. FOTO ANM

Săptămâna 15 – 22 mai. FOTO ANM

„Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”, precizează ANM.

Săptămâna 22 – 29 mai

În ultima săptămână a lunii mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Săptămâna 22 – 29 mai. FOTO ANM

Săptămâna 22 – 29 mai. FOTO ANM

„Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, arată ANM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”