Prognoza meteo pentru luni, 24 aprilie. În ce zone sunt condiții de ploaie și unde va cădea grindină

Prognoza meteo pentru luni, 24 aprilie. În ce zone sunt condiții de ploaie și unde va cădea grindină

Meteorologii spun că luni, 24 aprilie, va ploua local în mai multe zone ale țării, în special după-amiază și spre seară.

Arcul de Triumf - arhiva foto

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) transmite că cerul va fi schimbător în estul și sud-estul țării și, de asemenea, vom avea înnorări temporar accentuate în restul teritoriului.

De-a lungul zilei va ploua local în Banat, Crișana, în vestul Olteniei și, în special, în jumătatea de nord a Moldovei după-amiaza și seara, dar și în zonele montane și, izolat, în celelalte regiuni.

Seara și noaptea ploile se vor extinde treptat în jumătatea de vest a țării și va cuprinde arii mai mici din restul României. Pe alocuri vom avea averse însoțite de descărcări electrice și, în intervale mici de timp sau prin acumulare, volumul de apă va trece de 15- 25 l/mp, mai ales în vest, dar și la munte.

Izolat vom avea grindină. La munte, la înălțimi mari, precipitațiile vor fi mixte, vântul va bate slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele de munte, înregiunea de vest, est și sud-est. Viteza vântului se va încadra între 45- 60 km/h.

Temperaturile nu vor depăși valorile normale pentru această perioadă, astfel că maximele se vor păstra între 13- 22 de grade Celsius, iar minimele între 3- 11 grade Celsius. Izolat, se va așeza și ceața.

În București, temperaturile se vor încadra în valorile normale pentru această perioadă în Capitală. Ziua va fi frumos, iar spre finalul intervalului, șansele averselor sunt mai ridicate.

Vântul va bate slab și moderat, iar temperaturile maxime nu vor depăși 20- 22 de grade Celsius. Cele minime se vor încadra între 8- 10 grade Celsius.

La munte, vremea va fi instabilă, cerul se va înnora temporar cu accentuări și vom avea averse. Pe alocuri, vor fi și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, volumul de apă va trece de 15- 25 l/mp şi izolat va cădea grindină.

La înălțimi mari, precipitațiile vor fi mixte, vântul va bate slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată pe creste, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorilor normale pentru acest interval.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

2 Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg

3 „Sunt recunoscătoare pentru această șansă“ / Fiica lui Robert Turcescu a semnat contract cu PRO TV

4 Martina Navratilova a răbufnit în cazul Simonei Halep: „Această suspendare miroase urât!”

5 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă