Prognoză meteo specială pentru București: ploi puternice și descărcări electrice. Cât ține vremea rea

Prognoză meteo specială pentru București: ploi puternice și descărcări electrice. Cât ține vremea rea

Meteorologii anunță că începând de marți seara în București sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice și vânt. Astfel, timp de 24 de ore, până miercuri, ora 18.00, vremea rea va pune stăpânire pe Capitală.

Furtuni și ploi puternice în București FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temporar înnorările vor fi accentuate și, în special în a doua parte a nopții și în prima parte a zilei, vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 40-45 km/h, miercuri după amiaza.

Temperatura minimă va fi de 11-12 grade Celsius, iar cea maximă va fi cuprinsă între 20 și 22 grade Celsius.

Cod galben de ploi abundente în 6 județe

Vremea rea cuprinde mai multe zone din țară. Un cod galben de ploi abundente, începând de marți seară, afectează șase județe din Oltenia și sud-vestul Munteniei.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi abundente, începând de marţi seară, în şase judeţe din Oltenia şi sud-vestul Munteniei, unde cantităţile de apă vor fi de 25-30 de litri pe metrul pătrat. În regiunile intracarpatice, după-amiaza vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Este vorba despre judeţele Gorj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Dolj şi Mehedinţi.

În Oltenia şi sud-vestul Munteniei vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă şi, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25...30 l/mp şi izolat vor depăşi 35...40 l/mp”, a arătat ANM. Îndeosebi în regiunile intracarpatice, în a doua parte a zilelor de marţi şi miercuri, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină.

Vremea rea este adusă de un ciclon mediteranean în România. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. La nivelul întregii țări, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 27 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”