Proiect management Kovesi: Cazurile de corupție la nivel înalt, recuperarea prejudiciilor și confiscarea extinsă, printre priorități

Proiect management Kovesi: Cazurile de corupție la nivel înalt, recuperarea prejudiciilor și confiscarea extinsă, printre priorități

Investigarea cazurilor de corupție la nivel înalt, recuperarea prejudiciilor și confiscarea extinsă se numără printre prioritățile din proiectul de management al Laurei Codruța Kovesi pentru un nou mandat la conducerea DNA, pus miercuri în dezbatere publică de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Continuarea investigațiilor importante pentru societate, a cauzelor de corupție la nivel înalt, investigarea unor dosare complexe și un grad înalt de diversificare a cazuisticii penale trebuie să fie priorități în activitatea viitoare a DNA, iar procurorul-șef are un rol esențial în acest proces, prin stabilirea și aplicarea unor standarde de eficiență în activitate", se arată în proiectul de management.

Un alt obiectiv important pentru Kovesi va fi creșterea calității în activitatea de urmărire penală și o susținere activă și profesionistă a cauzelor în fața instanțelor de judecată.

"Recuperarea prejudiciilor și confiscarea extinsă rămân în continuare o prioritate în activitate, iar experiența Compartimentului de investigații financiare va fi diseminată și la structurile teritoriale, pentru a crește gradul de recuperare a produselor infracțiunii sau a prejudiciilor", se mai menționează în documentul citat.

CSM va finaliza pe 25 martie procedurile de avizare a propunerii ministrului Justiției de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA, potrivit calendarului aprobat miercuri de Secția pentru procurori.

Conform calendarului, în cursul zilei de miercuri a fost pus în dezbatere publică proiectul de management și vor fi efectuate verificările asupra candidaturii.

Pe 24 martie este programată analizarea rezultatelor demersului anterior și intervievarea candidatului, iar pe 25 martie 2016 transmiterea avizului către Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis către CSM, pe 29 februarie, propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat