Propagandiștii lui Putin își „pierd mințile” pentru că Ucraina primește tancuri de luptă

Propagandiștii lui Putin își „pierd mințile” pentru că Ucraina primește tancuri de luptă

Nu a durat mult până când oficialii ruși au început să facă „spume la gură” și să vocifereze despre conspirații globale după ce Germania a acceptat să livreze miercuri tancurile de luptă Leopard 2 Ucrainei.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse FOTO: Profimedia

După săptămâni de rezistență, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că, împreună cu aliații, țara sa va furniza 88 de tancuri de luptă Ucrainei, oferind efectiv Kievului mai multă putere de foc pentru a lansa noi ofensive. De asemenea, se aștepta ca administrația Biden să anunțe un acord pentru trimiterea a 30 de tancuri M1 Abrams în această țară, potrivit news.yahoo.com.

Ambasada Rusiei la Berlin a fost printre primele care au ieșit la rampă după aflarea veștii - oferind o poziție bizară, dacă nu chiar deranjantă: "Decizia Berlinului semnifică refuzul fără echivoc al Republicii Federale Germania de a recunoaște responsabilitatea istorică față de poporul nostru pentru crimele teribile și atemporale ale nazismului", a declarat ambasadorul rus Serghei Nechayev într-o declarație.

Declarația a continuat spunând că tancurile vor pune capăt, de asemenea, "reconcilierii postbelice dintre ruși și germani" și "vor duce conflictul la un nou nivel de confruntare".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Margarita Simonyan, redactorul-șef al RT, s-a alăturat diplomaților ruși în a oferi comparații naziste exagerate.

"După o biciuire din partea Washingtonului, Germania va trimite 14 tancuri în Ucraina. Mai aproape de vară, sunt așteptate și livrări de camere de gazare", a scris Simonyan pe Twitter.

Propagandistul de televiziune Vladimir Solovyov i-a numit pe liderii europeni "scursori naziste" și a susținut că livrarea tancurilor Leopard către Ucraina face din întreaga Germanie o țintă militară "legitimă" pentru Rusia. El a susținut că Germania "și-a uitat vina istorică" și trebuie să plătească pentru asta.

Serghei Aksyonov, responsabilul Kremlinului în Crimeea ocupată - unul dintre teritoriile pe care autoritățile ucrainene ar putea folosi tancurile pentru a le recupera - a publicat pe Telegram ceea ce a spus că sunt schemele tancului german Leopard 2A4.

"Sunt sigur că toată lumea va putea găsi informații mai detaliate despre vulnerabilitățile acestuia... pe cont propriu, iar comandamentul va oferi luptătorilor noștri tot ceea ce este necesar pentru a distruge urmașii tancurilor fasciste 'Tiger' și 'Panther' (tancuri folosite în cel de-al Doilea Război Mondial)", a scris Aksyonov.

Experții pro-Kremlin s-au îndoit în unanimitate, încercând să demonstreze o „conspirație nazistă” globală.

"Conspirația tancurilor. 14 tancuri Challenger vor fi furnizate de Marea Britanie Forțelor Armate ale Ucrainei. Și s-a anunțat, de asemenea, că Germania va furniza Forțelor Armate ale Ucrainei 14 tancuri Leopard. Oare este un număr secret pe care îl au, 14? Se pare că da. 14 este un număr fascist secret", a scris analistul politic Serghei Markov, menționând că 14 "este numărul cuvintelor" din două sloganuri folosite cu zeci de ani în urmă de neo-nazistul american David Lane.

Astfel, numărul tancurilor Challenger și Leopard este un mesaj secret al guvernelor Marii Britanii și Germaniei: "Știm că aceste tancuri sunt pentru naziști", a mai spus Markov.

El nu a explicat cum se susține teoria sa cu "14" în lumina faptului că alte câteva țări au trimis un număr complet diferit de tancuri.

Este 30 - numărul de tancuri Abrams care se pare că va fi furnizat de SUA - de asemenea un număr "secret" fascist? Kremlinul nu a confirmat încă, deși purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a criticat miercuri presupusul acord pentru tancurile americane ca fiind "absurd" și sortit eșecului.

"Acesta este un plan cu adevărat dezastruos și, cel mai important, este o supraestimare clară a potențialului pe care acest lucru îl va oferi forțelor armate ale Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, potrivit agenției ruse de știri Interfax.

Tancurile Abrams, a spus el, "vor arde la fel ca toate celelalte".

În ciuda fanfaronadei lui Peskov, unii bloggeri militari pro-Kremlin păreau pe deplin conștienți de faptul că tancurile ar putea oferi forțelor ucrainene un nou avantaj competitiv pe câmpul de luptă.

"Gheața s-a spart și tancurile NATO se îndreaptă spre Ucraina. Se pare că toate discuțiile despre cine va fi primul care le va trimite au dus la faptul că toată lumea le-a trimis pe toate deodată", a scris un popular canal Telegram pro-război.

Alte figuri proeminente au părut să sugereze că decizia de a trimite tancuri înseamnă pur și simplu că restul lumii nu este suficient de speriată de Rusia.

"Impotența Rusiei în domeniul politicii externe trebuie compensată cu succese militare. Sau cu amenințarea succeselor militare. Sau doar o amenințare", a susținut prezentatorul televiziunii de stat Serghei Mardan.

"De ce să nu organizăm atunci o vizită aleatorie în Estonia a unei escadrile de tancuri rusești, sau a unui crucișător cu rachete ghidate în Golful Riga? Sau un zbor aleatoriu de Kalibr (rachete de croazieră) deasupra întregii Polonii? Atunci nici măcar nu trebuie să ne cerem scuze, nimeni nu are nevoie de scuzele noastre. Avem nevoie de oroare locală și de înțelegerea faptului că Rusia este inevitabil aproape și mai puternică decât oricând."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...