Propagandiștii ruși, noi declarații bizare: Rusia a pierdut al Treilea Război Mondial, acum purtăm al Patrulea Război Mondial VIDEO

Propagandiștii ruși, noi declarații bizare: Rusia a pierdut al Treilea Război Mondial, acum purtăm al Patrulea Război Mondial VIDEO

Un propagandist rus a declarat într-o emisiune TV că Moscova a pierdut al Treilea Război Mondial și că acum se luptă în cel „De-al Patrulea Război Mondial".

Comentariile au fost făcute în timp ce invitații emisiunii „Duminică seara cu Vladimir Solovyov" de pe canalul Russia 1 discutau despre invazia Rusiei în Ucraina, inclusiv despre furnizarea de muniții cu dispersie de către SUA, scrie Newsweek.

La începutul clipului Solovyov a declarat că munițiile furnizate Kievului de americani, de care grupurile internaționale pentru drepturile omului se tem că vor provoca daune și vor face victime, „nu vor schimba radical cursul acțiunii militare".

El a spus că „în primul rând, ele (n.r. munițiile cu dispersie) vor reprezenta un pericol pentru civili". Comentariile au fost făcute după ultima lovitură a Rusiei asupra infrastructurii civile din Odesa, unde Catedrala Ortodoxă a orașului portuar, protejată de UNESCO, a fost avariată duminică.

Vladimir Solovyov s-a adresat apoi purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, „un om de joasă speță", spunând că este vina sa că Ucraina folosește muniții cu dispersie furnizate de americani, care sunt „interzise în multe țări".

Noi afirmații halucinante la televiziunea de stat rusă FOTO Captură video

Denazificarea, în continuare un pretext

Munițiile cu dispersie sunt folosite de ambele părți în război. Guvernatorul din Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că forțele rusești au atacat luni orașul Kosteantînivka folosind aceste arme și au ucis un copil și au rănit cel puțin șase persoane.

Solovyov și-a imaginat un scenariu în care Kirby și alții ar trebui să „răspundă" pentru muniții - nu la Haga, ci la un tribunal din Kiev, în cadrul căruia ar fi judecată „junta nazistă" din Ucraina. Și de această dată, emisiunea a justificat invazia Rusiei în Ucraina prin prisma „denazificării”.

Regizorul de film Karen Shakhnazarov a intervenit și el în dicuție li a spus că războiul devine „din ce în ce mai dificil" și că, având în vedere hotărârea Occidentului „de a merge până la capăt", este necesar să realizăm „pericolul a tot ceea ce ne confruntăm".

El a părut, de asemenea, să sugereze un compromis, spunând că „trebuie să le oferim ceva", ceea ce l-a determinat pe Solovyov să îl întrerupă citându-l pe Vladimir Putin, care a spus că statalitatea Ucrainei ar fi „pusă sub semnul întrebării" dacă Kievul s-ar mișca împotriva Rusiei.

Cum ar fi pierdut Rusia

Politologul Andrey Sidorov a considerat că „multe dintre problemele noastre se bazează pe conceptul că ne aflăm în pragul celui De-al Treilea Război Mondial". Cu toate acestea, „Al Treilea Război Mondial s-a încheiat deja, acum purtăm al Patrulea Război Mondial - pe al treilea l-am pierdut”.

Acest lucru se datorează faptului că transferul de arme occidentale la Kiev a „transferat războaiele globale dintre națiuni într-un nou format", a spus el, „ei luptă împotriva noastră folosind alte mijloace".

„Orice război global este un război pentru o nouă ordine mondială", a spus el, deși, „chiar acum luptăm pentru o nouă ordine mondială, dar folosind aceleași mijloace pe care le-am folosit în Războiul Rece".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”